Nikola Materne met pianist Peter Kräubig, een van de bandleden van haar begeleidsgroep.
Nikola Materne met pianist Peter Kräubig, een van de bandleden van haar begeleidsgroep. (Foto: Maren Kuiter)

Sfeervolle klanken op bijzondere plek in De Veldmaat

  Cultuur

Haaksbergen - In het Grintenbosch klinkt op zondag 11 augustus livemuziek. In het kader van 'Trompetenbaum & Geigenfeige muziek in tuinen en parken in het Münsterland en Nederland' treden Nikola Materne & Band die middag vanaf 16.00 uur op in de tuin van de familie Leppink aan de Grintenbosweg 23.

Nikola Materne uit Münster heeft de laatste jaren veel albums uitgebracht. Ook schreef ze de muziek voor enkele films. In Haaksbergen brengt ze een programma met eigen composities, evenals interpretaties van geliefde songs waar jazz en popmuziek samenkomen.

Het Grintenbosch bestond oorspronkelijk uit heidevelden. In de 19e eeuw is het terrein verworven door de Haaksbergse textielfamilie Jordaan, die hier een buitenplaats inrichtte, later een woonhuis. De naam Het Grintenbosch dankt dit landgoed aan het grint dat in de grond zit. Zo'n 150 jaar geleden werd het park aangelegd in Engelse landschapsstijl. Het huidige Grintenbosch bestaat sinds 1996 uit twee delen. Het ene deel (bijna 6 hectare) werd in 2002 aan Natuurmonumenten geschonken door de Stichting Leppink-Postuma. Het andere deel (3 hectare) werd in 2007 gekocht door de huidige bewoners.

Voorafgaand en na afloop van het concert kan er gewandeld worden over de bospaden en in de boomgaard. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Kaarten zijn vanaf 15 uur verkrijgbaar aan de kassa. Info

www.nikolamaterne.de

Meer berichten