Foto: Henk Jalving

Henk Jalving is van alle markten thuis

  Cultuur

Haaksbergen/Amsterdam - Een bezoek aan de Amsterdamse Albert Cuyp leverde Henk Jalving de Foto van de Maand op. Net als vorige maand. Toen was een foto van de 'Deventer kustlijn' goed voor de titel Foto van de Maand juni'.

"Op bezoek in Amsterdam ben ik nog niet zo lang geleden op ontdekkingsreis gegaan via de Noord-Zuidlijn. Het leverde verrassende metrostations op met moderne vormgevingen van hedendaagse architectuur en kunstzinnige aankledingen. Bij elk station even uit de metro op verkenning naar de onder- en de bovenwereld. Amsterdamse penoze kwam ik niet tegen. Wel een kleurrijke schakering van de Amsterdamse samenleving."

"Op de Albert Cuyp bijvoorbeeld, de markt die sinds 1905 een favoriete plek is voor Amsterdammers, maar ook voor toeristen, studenten, dagjesmensen en ondernemers. Gelegen in De Pijp, één van de populairste wijken van Amsterdam, is het dé plek waar je authentieke sfeer, humor en gemoedelijkheid kunt ervaren."

"Naast het onvervalste Amsterdamse dialect hoor je overal de herkenbare tongval van Marrokaanse en Turkse medelanders. Even wat anders dan de Weerselose Markt."

"Bijna ongedwongen kun je er je medemens gadeslaan en fotograferen. Dat gold zeker voor dit echtpaar dat onverstoorbaar bezig was etenswaar klaar te maken en aan de man of vrouw te brengen."

Kijk voor de andere inzendingen in de galerij op fotogroephaaksbergen.nl

Meer berichten