Kunstenares Ester Steintjes uit Sint Isidorushoeve is winnares geworden van de eerste editie van de Liberein Prijs.
Kunstenares Ester Steintjes uit Sint Isidorushoeve is winnares geworden van de eerste editie van de Liberein Prijs. (Foto: PR)

Veelkleurige kunst van Ester goed voor award

  Cultuur

SINT ISIDORUSHOEVE - Kunstenares Ester Steintjes uit Sint Isidorushoeve is winnares geworden van de eerste editie van de Liberein Prijs. De award werd afgelopen weekeinde uitgereikt tijdens Kunst in het Volkspark in Enschede.

De prijs is vernoemd naar de zorgorganisatie Liberein. Deze Enschedese instelling was op zoek naar een kunstenares voor een muurschildering in de eigen vestiging.

Een blijde Ester Steintjes legt uit hoe de award haar kant op kwam: "Ik werd door een lid van de raad van bestuur gekozen uit de circa 170 deelnemers aan Kunst in het Volkspark. Heel eervol uiteraard. En dat ik die tekening straks samen met een aantal cliënten ga aanbrengen, maakt het extra leuk."

Steintjes heeft furore gemaakt met bonte beestenschilderijen. Die sprongen op een gegeven moment zelfs dusdanig in het oog dat Chinese na-apers ze gingen naschilderen, waarna ze op internet te koop werden aangeboden.

Meer berichten