De winnende foto van Henk Jalving. Kijk voor de andere inzendingen op de site van Fotogroep Haaksbergen.
De winnende foto van Henk Jalving. Kijk voor de andere inzendingen op de site van Fotogroep Haaksbergen. (Foto: HENK JALVING)

Foto van de Maand

  Cultuur

Haaksbergen - Een foto van Henk Jalving werd door de clubleden van Fotogroep Haaksbergen bekroond met de titel Foto van de Maand. Het thema was dit keer vrij. Jalving fotografeerde de Deventer skyline bij avond.

"De locatie had ik al een tijdje op het oog: de andere kant van de IJssel bij Deventer. Om precies te zijn de parkeerplaats bij het IJsselhotel, waar het pontje je voor slechts 1,60 heen en weer vaart. Op 14 februari was het weer bijna perfect. Weliswaar was het bitterkoud en waren handschoen onontbeerlijk, maar de avondlijke lucht was helder en er stond weinig wind. Dat deze maand de foto werd verkozen tot Foto van de Maand levert achteraf extra warme gevoelens op. De fotosessie leverde zo'n 50 foto's op; uiteraard alle gemaakt op statief. Het silhouet van de stad was prachtig uitgelicht en de Lebuïnuskerk torende magistraal de nachtelijke hemel in. De lange sluitertijd (tot soms wel 50 seconden) zorgde ervoor dat het voortrazende verkeer aan de overzijde als een rood of wit lichtspoor werd vastgelegd. In het verstilde water van de IJssel komt de weerspiegeling mooi tot zijn recht en is het pontje, afgemeerd aan de overkant, scherp te zien (diafragma f18). Ik heb er bewust voor gekozen de kerk niet centraal in beeld te zetten, dat kom mijns inziens de compositie ten goede."

Meer berichten