Getty Schepers, matchmaker van DatingOost, en Niek ter Braack, bartender van Grand Café Centraal.
Getty Schepers, matchmaker van DatingOost, en Niek ter Braack, bartender van Grand Café Centraal. (Foto: PR)

Geen Tinder, maar face to face ontmoeten tijdens singlecafé

  Cultuur

HAAKSBERGEN - Zaterdagavond 25 mei is er weer een singlecafé voor 45 jaar en ouder in Grand Café Centraal in Haaksbergen.

'Dan zie je al die gelukkige stelletjes fietsen of samen op een terrasje zitten…', zijn uitspraken die Getty Schepers, matchmaker bij DatingOost, standaard in de zomer hoort van alleenstaanden. "Het is soms een intens gevoel van eenzaamheid. Niemand wil alleen zijn. Wij zijn een datingbureau en organiseren ernaast ook singlecafés en speeddates voor senioren. Iedere single heeft z'n eigen bewuste keuze om ergens aan deel te nemen. Zaterdagavond 25 mei organiseren we een singlecafé in Grand Café Centraal. Een singlecafé is vrijblijvender dan je aanmelden op onze datingsite. Het is net als in een normale kroeg, alleen is nu iedere bezoeker single."

"Het is geen datingavond", benadrukt Schepers. "Dat legt teveel druk. Het doel is gezelligheid, borrelen met gelijkgestemden. Nieuwe vrienden maken. Maar vanzelfsprekend is er de kans dat je iemand ontmoet. Je ziet elkaar, je ziet die mooie lach, je hoort zijn warme stem, haar leuke pretoogjes; je kunt direct met iedereen in gesprek. En dat gebeurt ook. 85 procent van de gasten komt ook echt alleen. Het is een besloten avond. Er heerst bij Centraal altijd een geweldige warme sfeer; we zijn er al vaker geweest. Gastvrij personeel. Dat voelen onze gasten. De singles komen vanuit de wijde omtrek en variëren in leeftijd vanaf een jaar of 40 tot 65 jaar. Wij verwelkomen iedere gast persoonlijk bij de entree. Dit voelt vertrouwd en stelt gerust."

Aanmelden is niet nodig. Een lidmaatschap van DatingOost is ook niet nodig. Aanvang 20.30 uur. Entree: 12,50 inclusief koffie en hapjes. Info:

www.datingoost.nl

Meer berichten