Molenaar Gerrit Olink en z'n collega's op de Oostendorper Watermolen hebben een mooi programma in elkaar gedraaid.
Molenaar Gerrit Olink en z'n collega's op de Oostendorper Watermolen hebben een mooi programma in elkaar gedraaid.

Molenaars heten bezoekers welkom bij Oostendorper molen en Korenbloem

  Cultuur

Haaksbergen - Vereniging de Hoksebargse Mölln presenteert haar twee molens ook dit jaar tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei. Het thema is dit jaar: 'Ontmoet de molenaars'.

Molenaar Gerrit Olink en z'n collega's op de Oostendorper Watermolen hebben een mooi programma in elkaar gedraaid. Het programma start hier om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur.Er zal door de bakkers uit Haaksbergen vanaf 11.30 uur weer het Spiekerbrood (met meel van de molen) gebakken worden in de bakspieker. Bezoekers kunnen verder gratis molenpannenkoeken proeven, er zijn demonstraties van het verwerken van vlas tot linnen, de imkers van de Heidebloem zijn aanwezig met bijen en honing, er is een demonstratie ambachtelijk paling en makreel roken én proeven en zelfs de midwinterhoorns komen even uit hun zomerstalling. Mondharmonicaspelers zorgen voor bijpassende klanken.

Korenbloem

Windmolen De Korenbloem aan de Fazantstraat heeft een programma dat vooral op jonge kinderen en hun ouders is toegespitst. Met van 11.00 tot 16.00 uur opening van de molen (geen rondleidingen). Kinderen kunnen zelf poffertjes en stokbrood boven een vuurkorf bakken en als ze daar genoeg van hebben, mogen ze het springkussen op.

Meer berichten