"Geen moeilijk gedoe, geen entree, maar vier bands en een grill, die het werk doen", aldus organisator Jan Wissink.
"Geen moeilijk gedoe, geen entree, maar vier bands en een grill, die het werk doen", aldus organisator Jan Wissink. (Foto: PR)

Guitarribs Bluesfestival: muziek, gezelligheid en ribbetjes van de grill

  Cultuur

Haaksbergen - Het tiende Guitarribs Bluesfestival moet van Koningsdag een 'supergezellig gebeuren' maken.

In en om de muziekkoepel op Park Scholtenhagen wordt het op zaterdag 27 april voor de liefhebber genieten van vier livebands. "Geen moeilijk gedoe, geen entree, maar vier bands en een grill, die het werk doen", aldus organisator Jan Wissink. "Het hele gezin kan hier komen aanwaaien. Aan alles is gedacht. Natuurlijk wordt de grill flink opgestookt en staan er diverse drankstands paraat. Voor de kinderen staat er uiteraard een springkussen en ze kunnen worden geschminkt."

Zelfs na tien jaar zijn initiatiefnemers Paul en Saskia Overzee van Partycentrum 't Hagen en Steakhouse Buffalo Bill nog steeds enthousiast over het concept. "Als je het doet om er rijk van te worden, dan moet je het niet doen, maar ik vind het leuk om te zien dat een gemêleerd publiek zich op deze manier kan vermaken", aldus Overzee. "Wij van 't Hagen zorgen voor de horecagerelateerde zaken en plaatsgenoot Jan Wissink zorgt voor de muzikale organisatie."

Wissink vond Blues After Seven bereid om om 14.00 uur af te trappen. Deze band afkomstig uit de omgeving Den Haag speelt jazzy blues met een rafelrandje. Eigen werk afgewisseld met evergreens. Om 15.20 uur speelt Harp Mitch & Ticket West. Deze band stond reeds op het eerste Guitarribs festival en is inmiddels uitgegroeid tot de bluessensatie van Nederland. De Kanada Bluesband zorgt vanaf 16.40 uur voor blues, maar ook voor covers van onder meer Pink Floyd, Doors, Beatles en Stones. De afsluiting wordt gedaan door The Smugglers Bluesband. Deze Twentse formatie met Duitse zanger brengt vanaf 18.00 uur songs die opvallen door dansbaarheid en afwisseling.

"Het festival is een uitje voor het hele gezin", besluit Wissink. "We zagen bij de vorige edities vaders, moeders, kinderen, opa's en oma's. Het familiaire karakter moet behouden blijven." En bij regen? "Dan houden we het festival gewoon binnen." Info:

www.guitarribs.tk

Meer berichten