In haar nieuwe programma brengt Niki Jacobs een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw.
In haar nieuwe programma brengt Niki Jacobs een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw. (Foto: )

Niki Jacobs zingt Dylan, Cohen én Amy Winehouse

  Cultuur

Haaksbergen - Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa, maar ook de Verenigde Staten veroverd. Ze is vooral bekend om de originele en diep doorvoelde interpretaties, die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven.

In haar nieuwe programma brengt ze een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw. De songs krijgen door Jacobs' prachtige interpretaties een extra dimensie. Met nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel, maar ook Beck, Kiss en Amy Winehouse.

Niki Jacobs (1978) heeft zich de afgelopen twee decennia gespecialiseerd in Jiddische liederen. Vanuit een diepe fascinatie voor haar familiegeschiedenis groeide uiteindelijk de passie voor de Jiddische taal en cultuur, met in het bijzonder de muzikale traditie van het Jiddisch lied.

Ze studeerde aan het conservatorium, en daarnaast in London en New York. Jacobs is in haar werk altijd op zoek naar de verbinding tussen de Jiddische traditie en het hedendaagse leven.

Kaarten zijn te verkrijgen via Theater De Kappen, Blankenburgerstraat 40 – 42 in Haaksbergen. Bel 053 - 573 02 00, bezoek de website www.dekappen.nl of ga naar de theaterkassa, ma t/m vr geopend van 09.00 tot 12.00 uur en vanaf een uur voorafgaand aan voorstellingen.

Meer berichten