De jongste leerlingen van Stichting MOH zorgden voor zondag voor  hartverwarmende klanken.
De jongste leerlingen van Stichting MOH zorgden voor zondag voor hartverwarmende klanken. (Foto: nico asbroek)

Jonge muzikanten laten de zon schijnen aan de Uitterhoevestraat

  Cultuur

Haaksbergen - Ondanks de regen en de kou kon zondag de verwarming uit in het gebouw van de Haaksbergse Harmonie. De jongste leerlingen van Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen zorgden voor hartverwarmende klanken. Binnen scheen de zon.

Een beetje gespannen - maar dat mag als je voor het eerst optreedt - lieten ze horen wat ze in de afgelopen maanden hebben geleerd. Een uur lang klonken blokfluiten, gitaren, piano's, cello's, violen, keyboards, klarinetten, xylofoons en drums onder het toeziend oog of met begeleiding van trotse muziekdocenten.

Stichting MOH is geen traditionele muziekschool, maar heeft een coördinerende en faciliterende functie. Docenten en leerlingen worden door bemiddeling van de Stichting MOH met elkaar in contact gebracht. Op de website www.stichtingmoh.nl vindt men informatie over de cursussen, de docenten en tarieven. De jaarlijkse open dag, waarop men kennis kan maken met de docenten én alle instrumenten kan uitproberen, vindt dit jaar plaats op zondag 26 mei van 14.00 16.00 uur in het Harmoniegebouw aan de Uitterhoevestraat.

Naast instrumentale lessen, is het ook mogelijk om via Stichting MOH zangles (modern klassiek), bandcoaching, pianobegeleiding bij zang en ensembleles te volgen. Bovendien denken de docenten graag mee met de leerlingen; mist u iets in het aanbod, dan hoort coördinator Violette Vis-Jonkers dat graag. Zij gaat dan in overleg kijken wat de mogelijkheden zijn. Vul het contactformulier op www.stichtingmoh.nl in u krijgt snel een reactie.

Meer berichten