Foto: F. Hillen

Haaksbergse Revue is bijna klaar voor zes keer 'De weend met'

  Cultuur

Haaksbergen - De laatste voorbereidingen voor de zes voorstellingen 'De weend met' zijn in volle gang. "In de laatste week moet altijd nog heel veel gebeuren en zijn bijna zestig mensen er dag en nacht mee bezig", aldus woordvoerder René van der Kuil.

Deze fase is vorige week donderdag begonnen met het inpakken van de trailer. Alle decors en overige attributen die door de technische ploeg de afgelopen maanden zijn gemaakt, worden met een eigen trailer naar Theater De Kappen gebracht: "We hebben een eigen oplegger en die hebben we ook nodig, want die zit iedere keer weer propvol."

De vrijdag en zaterdag kon de technische ploeg samen met de theatertechnici aan de slag met de inrichting en licht en geluid om te zorgen dat op zondag de eerste repetitie in het theater kon plaatsvinden.

Van der Kuil, die zelf ook meespeelt: "Die eerste repetitie in het theater is altijd heel speciaal. Voor het eerst ziet iedereen hoe het totale plaatje er uit gaat zien. Woensdagavond hebben de spelers, de dans- en de zanggroep vrij om zich op te laden voor de generale repetitie, de première op vrijdag en de tweede show op zaterdag. We merken ook echt dat iedereen er dan aan toe is om het resultaat aan het publiek te laten zien en horen."

Voor de laatste kaarten kan men terecht op haaksbergserevue.nl

Meer berichten