Foto's: Nico Asbroek

'Niveau Verlichte Optocht Buurse elk jaar verder omhoog'

  Cultuur

Buurse - Zo'n drieduizend mensen keken zich zaterdag de ogen uit tijdens de elfde editie van de Verlichte Optocht Buurse. Exact 987 mensen vertegenwoordigden liefst vijftig inschrijvingen. Een lint van bijna een kilometer lengte bewoog zich door het kerkdorp. Bij de afterparty bij Winkelman waren 1.700 mensen aanwezig. Zij zagen de hoofdprijzen gaan naar Saaie Piemels (wagens), Jeugd de Veldmaat (kleine wagens) en Schnapsköninginnen (loopgroepen).

Namens de organisatie laat Tonnie ten Elsen weten dat er een stijgende lijn in de kwaliteit zit: "Je merkt aan de deelnemers dat zij steeds groter en professioneler beginnen uit te pakken. Dit is terug te zien in de mooie creaties, die worden gemaakt. Voor de jury wordt het dan ook steeds moeilijker om een winnaar aan te wijzen."

Bij de loopgroepen ging de tweede prijs naar K.V. De Heutinkkrekkels met het thema '44 jaar los in het kabouterbos' en de derde prijs was voor de Loopschuten van Hola.

Bij de grote wagens was er na de Saaie Piemels met 'Carnaval is ons festival' een tweede plek voor Boer van Langel met het thema 'Trolls' en een derde voor de Truffelkroepers met het thema 'Chinees'.

Bij de kleine wagen was er een tweede prijs voor De Polle met het thema 'Indianen' en Hola met het thema 'Hijgende hertjes' werd derde.

Kijk hier voor alle foto's van Nico Asbroek.

Meer berichten