De cast met boven vanaf links Aileen Goldewijk-Rupert, Kristel ter Braak-Siemerink, Wendy Winkelhuis, Andreas van der Heide en Kieran ten Brinke en onder vanaf links André Temmink, Laura Slotman, Koos Appelman en Simone Hartgerink.
De cast met boven vanaf links Aileen Goldewijk-Rupert, Kristel ter Braak-Siemerink, Wendy Winkelhuis, Andreas van der Heide en Kieran ten Brinke en onder vanaf links André Temmink, Laura Slotman, Koos Appelman en Simone Hartgerink. (Foto: PR)

Krijgt Laura de lachers op haar hand in Tante Bella's Beautysalon?

  Cultuur

Sint Isidorushoeve - De coming lady van Ait Vedan is Laura Slotman. De Benjamin van de Hoevese toneelvereniging speelde vorig jaar haar eerste rolletje en dat viel zo in de smaak bij publiek, regisseur Ton Krieger en medespelers dat ze nu een dragende rol in haar schoot geworpen kreeg. "Spannend? Noem het maar gezonde spanning. In het dagelijks leven moét je presteren, dit zie ik meer als een mooie uitlaatklep." Door Franklin Veldhuis

Jarenlang nam oudere broer Remi de honneurs waar namens de familie Slotman, sinds vorig jaar doet Laura dit. "Remi vroeg me al een aantal jaren of ik niet bij het toneel wilde, maar ik vond me heel lang nog te jong. Ik heb op de havo wel drama gedaan, dus het zit er wel in bij mij. Vorig seizoen, Remi was toen net gestopt, vroegen ze me om gewoon eens te komen kijken in de aanloop van het stuk van dat jaar. Dat beviel zo dat ik direct al een redelijke rol kreeg en dit jaar is het zelfs een behoorlijk grote rol."

De vereniging telt 25 leden en negen daarvan spelen dit jaar mee. Zorgt dat niet voor wrijving bij de rest? Laura: "Nee, volgens mij niet. Sommigen hoeven niet zo nodig elk jaar op de planken of het komt ze in een bepaald jaar niet goed uit door een drukke baan of ze zien geen passende rol voor zichzelf." Voor Laura was direct duidelijk dat de rol van stagiaire in de beautysalon op haar lijf geschreven was: "Qua leeftijd én qua karakter. Ik ben ook erg perfectionistisch. Volgens mij moet je dat als schoonheidsspecialiste ook zijn. Ik heb zelfs hairextensions besteld om mijn haar langer te laten lijken. Ik heb een bepaald beeld van zo iemand en daar hoort lang haar bij, haha!"

Laura (22) zit in de afronding van haar minor toegepaste psychologie in Nijmegen. Ze volgt een afstudeerstage in de Waalstad: een dag per week is ze in Nijmegen, de rest van de week werkt ze aan haar scriptie, thuis in de Hoeve. Volgend jaar wil ze in Utrecht orthopedagogiek gaan studeren. "Ik was bang dat ik dit jaar geen tijd zou hebben voor Ait Vedan, maar het past allemaal precies. En na de slotuitvoering op 9 maart heb ik nog drie maanden om mijn scriptie af te ronden. Dat komt helemaal goed." Over het stuk 'Het is weer bingo op de camping' was het publiek vorig jaar laaiend enthousiast. Dat zien Laura en haar medespelers terug in de kaartverkoop van dit jaar: "De zaterdag is al uitverkocht en ook de donderdag en vrijdag gaan goed. Je moet dus snel zijn!"

Het stuk wordt op 7, 8 en 9 maart opgevoerd in 't Meuken aan de Beckummerweg 11, steeds vanaf 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur open. Kaarten zijn af te halen vanaf 19.00 uur. Ze zijn online te bestellen via www.ait-vedan.nl of tel. 074-3575460 (bellen na 13.00 uur).  

Tante Bella's Beautysalon 

Wat doen de gebroeders Duursma met de erfenis, een beautysalon, van hun overleden tante? Daarop geeft toneelvereniging Ait Vedan een antwoord tijdens haar uitvoeringen op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart. Deze klucht van Henk Roede, bestaande uit drie bedrijven, heeft alles in zich om garant te staan voor een gezellige en humoristische avond. In het stuk erven de gebroeders Duursma, Berend en Albert, de beautysalon van hun tante Bella. Om haar overlijden hebben ze niet gerouwd, want zij hadden geen hechte band met haar. Met haar erfenis zijn ze blij; door de salon wat op te knappen en hem te verkopen, kunnen zij goud geld vangen. Wel zijn de broers zich ervan bewust dat ze klandizie moeten hebben en dus moet de salon blijven doordraaien. Al snel komen ze erachter dat Tante de salon in haar eentje heeft gerund, maar moedig besluiten de broers de salon zelf voort te zetten onder het motto 'als tante het in haar eentje kon, moeten wij dat met ons tweeën zeker kunnen'. De broers wringen zich in allerlei bochten om de klanten de juiste behandelingen te geven. Met hulp van de stagiaire gespeeld door Laura Slotman.

Meer berichten