Miryanna van Reeden (rechts) speelt de andere hoofdrol in Medisch Centrum Best. Arijan van Bavel is behalve acteur ook producent.
Miryanna van Reeden (rechts) speelt de andere hoofdrol in Medisch Centrum Best. Arijan van Bavel is behalve acteur ook producent. (Foto: PR)

Arijan van Bavel: 'Mensen vermaken is leukste wat er is'

  Cultuur

Haaksbergen – De klucht 'Medisch Centrum Best' is een knipoog naar dé ziekenhuisserie uit de jaren negentig 'Medisch Centrum West'. Op vrijdag 1 maart is de voorstelling te zien in theater De Kappen. Arijan van Bavel speelt de slungelige stagiair in Medisch Centrum Best, maar is tevens de producent.

Wat kan het publiek verwachten, als ze deze voorstelling bezoeken?

''Een komische voorstelling. We hebben een parodie gemaakt op Medisch Centrum West. Die serie is inmiddels 25 tot 30 jaar geleden uitgezonden op televisie en met dat gegeven hebben we gespeeld. En ik vind het heel leuk dat we met vier spelers in totaal dertien rollen spelen. En soms gaat dat ook wel eens mis. Net als in een echt ziekenhuis...''

Als jij moest kiezen tussen spelen of produceren, wat zou het dan worden?

''Ik vind mensen vermaken het leukste wat er is. Spelen dus. Daar krijg ik energie van. En heb daar het meeste lol in. Eigenlijk samen lol maken, want met een voorstelling doe je dat wel zowel met je medeacteurs als met publiek.''

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou.

''Jeetje, ik ben naar mijn idee een open boek. Maar ik ben echt heel bang voor spuitjes. Ik heb daar een fobie voor. Tijdens de fotoshoot hadden we wat nepprikjes en ik raakte daar gewoon van in paniek. Dat was heel gênant, vond ik zelf.''

Als je een koekje zou zijn…welk koekje zou dat zijn en waarom?

''Roze glacekoek. Die glanst een beetje en is zacht van binnen. En ik vind ze zelf heel lekker.''

Als je het programma van De Kappen bekijkt, welke voorstelling van een collega-artiest zou je dan graag willen bezoeken?

''Helligen Hendrik. Oh, die is net in Haaksbergen geweest? Ik vind het sowieso knap als iemand alleen op toneel staat en ik heb een voorliefde voor dialect. En met name Twents."

De voorstelling staat garant voor een avond onbezonnen lachen. Neem je ponskaart mee, meld je bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster (Miryanna van Reeden), die zich overal zorgen over maakt, behalve over haar patiënten. Maar gelukkig is er nog de slungelige stagiair gespeeld door Arijan van Bavel (bekend van zijn rol als Adje in de televisieprogramma's van Paul de Leeuw én als oud-directeur van attractiepark De Waarbeek).

Ga voor kaarten naar: www.dekappen.nl

Meer berichten