Wie is dit jaar de Beste Voorlezer van Haaksbergen?

  Cultuur
(archieffoto)

Kulturhus Haaksbergen verzorgt op woensdag 13 februari in De Kappen de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Vanaf 14.30 uur strijden elf kandidaten om de titel Beste Voorlezer van Haaksbergen. Dit jaar doen op één na alle scholen mee. Daarmee geven ze aan dat ze lezen belangrijk vinden.

Haaksbergen - Nadat de voorrondes op de verschillende scholen in oktober en november zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen. De meeste kinderen vinden het bijzonder spannend. Zij zullen worden bijgestaan door enthousiaste medeleerlingen, broertjes, zusjes, ouders, opa's en oma's. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury. In dezelfde periode worden overal in de provincie Overijssel soortgelijke voorleeswedstrijden gehouden. Door het enthousiasme van de scholen en bibliotheken zijn er ook dit jaar weer enorm veel deelnemers. Ruim 400 schoolkampioenen uit heel Overijssel strijden om de eer om uiteindelijk dé Voorleeskampioen van Nederland te worden. De verhouding jongens/meisjes ligt behoorlijk scheef: 2 jongens tegenover 9 meisjes. Hierin wijkt Haaksbergen overigens niet af van het landelijke gemiddelde.

De boeken waaruit de Haaksbergse deelnemers voorlezen wijken evenmin af van de landelijke trend. Zo lezen Lieke Wolferink (St. Bonifatiusschool), Lisanne Enkt (Paus Joannesschool), Sofie ten Vergert (Op den Akker), Amber Grijsen (Pius X), Imke Wildenborg (Basisschool Buurse), Arisha Abdoelhak (De Kameleon) en Lobke Schmitz (Montessorischool) allen voor uit boeken van schrijvers die landelijk in de top 10 staan. De andere vier gaan verrassen met een ander verhaal.

Woensdag rond de klok van vijf uur is bekend wie er gewonnen heeft.

Meer berichten