Deze prachtplaat werd door Fotogroep Haaksbergen bekroond met de titel Foto van de Maand Februari.
Deze prachtplaat werd door Fotogroep Haaksbergen bekroond met de titel Foto van de Maand Februari. (Foto: Eveline Lenderink)

Eveline Lenderink: 'Je ziet de muziek op zijn gezicht'

  Cultuur

Haaksbergen - Eveline Lenderink legde violist Daniël Rowland vast op de gevoelige plaat tijdens het Kunstkringconcert op 20 januari in De Kappen. Deze prachtplaat werd door Fotogroep Haaksbergen bekroond met de titel Foto van de Maand Februari.

Ze ving zijn opperste concentratie met een 70/200 millimeterlens, zodat ze dichtbij kon komen, zonder het publiek of de muzikanten te storen. "Mijn man Ton en ik maken samen reportages voor RTV Sternet, zo ook bij dit concert", vertelt Eveline. "Gewapend met drie camera's zaten wij op een prominente plek. Ik mocht van Daniël behalve filmen ook fotograferen en dat was een feest. De emoties in zijn gezicht, het mooie licht... Ik kon me helemaal uitleven!" 

Kiezen

"Het was nog niet gemakkelijk een keuze te maken uit de opnamen, zijn uitdrukkingen waren prachtig en divers. Je ziet de muziek op zijn gezicht."

Zwart-wit

De keuze voor zwart-wit heb ik heel bewust gemaakt. Daarmee krijgt het beeld een rustige, klassieke uitstraling. Voor portretten maak ik daar altijd graag gebruik van. De uitsnede, met ruimte aan de rechterkant, laat naar mijn gevoel ruimte voor de muziek."

Meer berichten