Muziekvereniging Crescendo, de muzikale trots van Buurse, bestaat negentig jaar en dat wordt dit jaar volop gevierd.
Muziekvereniging Crescendo, de muzikale trots van Buurse, bestaat negentig jaar en dat wordt dit jaar volop gevierd. (Foto: PR)

Crescendo Buurse smeert feest negentigste verjaardag uit over heel 2019

  Cultuur

Buurse - Voor muziekvereniging Crescendo uit Buurse is 2019 een bijzonder jaar. Dit jaar wordt de negentigste verjaardag gevierd. Dat laat de vereniging natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Het jubileumjaar gaat op zaterdag 19 januari van start met een openingsconcert in zaal Winkelman. Begin april staat de Passie op het programma. Het jubileumweekend in de Trefkoel is op 28, 29 en 30 juni. In het najaar staat er nog een Night of the Proms op de planning.

Tijdens het openingsconcert op 19 januari geven het harmonieorkest, de slagwerkgroep en de jeugd acte de présence. Ze onderstrepen daarmee dat de negentigjarige vereniging nog steeds meetelt en leeft bij oud én jong. Het groot orkest speelt deze avond een mooie mix van nummers van 'The Blues Brothers' tot 'Cassiopeia', een nummer met Spaanse fury, van 'Highlights from Brave' van de Disneyfilm 'Brave' tot aan 'Pophits.nl', een mix van nummers van Hollandse bodem. Ook de slagwerkgroep pakt flink uit met een medley van verschillende muziekstukken met diverse ritmes uit onder andere Brazilië, Afrika en Rusland.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten