Vorig jaar was dit de grote trekker van Factor10!
Vorig jaar was dit de grote trekker van Factor10! (Foto: Nils van Houts)

Factor10!: Danspaleis als inspiratiebron

  Cultuur

Haaksbergen - Het muziekevenement Factor10! wordt vrijdag en zaterdag voor de tiende keer gehouden bij Het Hagen in Haaksbergen. Er zijn optredens van onder meer DJ Billy The Kit, Crooxs en Super Zeroes.

In 2010 vond de eerste editie van Factor10! plaats. De organisatoren Derk Wantia en Rob Morsink hebben destijds, als reactie op het sluiten van het Danspaleis, de stoute schoenen aangetrokken en zelf een muziekevenement in Haaksbergen georganiseerd. Overigens gaat in de loop van dit jaar het Danspaleis ook weer open.

Op zaterdag 12 januari staat onder andere DJ Billy The Kit op het programma, die jaarlijks op meer dan 150 festivals en evenementen in binnen- en buitenland optreedt. Ook de wat minder bekende acts Crooxs (Dauwpop en Zwarte Cross) en Super Zeroes staan op de line-up. "De Super Zeroes spelen muziek uit de zeroes, precies de muziek die destijds in het Danspaleis populair was", aldus Wantia.

Op vrijdagavond 11 januari wordt er een besloten gala-avond gehouden door scholieren van Het Assink Lyceum. Rob Morsink: "Wij helpen de leerlingen en geven gevraagd en ongevraagd advies. Het Hagen is verantwoordelijk voor de horeca."

De organisatie van Factor10! heeft nog volop ambities voor de toekomst. Derk Wantia: "Ik heb er vertrouwen in dat Factor10! nog jaren kan blijven bestaan omdat het uniek is in zijn soort. Het is een begrip geworden in Haaksbergen en omstreken, maar we moeten ook vernieuwen en actueel blijven. Een frisse blik op de invulling van het concept kan daarbij helpen." Kaarten voor de zaterdag zijn zowel in de voorverkoop als aan de deur verkrijgbaar. 

www.factortien.nl

Meer berichten