Mark Deckers: "Activiteiten vormen steeds vaker een belangrijk aspect om bibliotheken overeind te houden." Foto: Wouter Borre / DTCT
Mark Deckers: "Activiteiten vormen steeds vaker een belangrijk aspect om bibliotheken overeind te houden." Foto: Wouter Borre / DTCT (Foto: Wouter Borre DTCT)

Neerlands meest actieve bieb staat in Haaksbergen

  Cultuur

Haaksbergen – De Bibliotheek/Kulturhus Haaksbergen staat bovenaan het lijstje van de meest actieve bibliotheken van Nederland. De lijst is samengesteld door blogger en bibliothecaris Mark Deckers. Deckers was in het verleden onder meer directeur van de bieb in Hengelo.

In Haaksbergen worden op jaarbasis maar liefst 55,2 activiteiten per 1.000 inwoners georganiseerd. Op plek twee staan de bibliotheken in Hoogeveen (52,3) en Drachten (48,8). Het landelijke gemiddelde is 'slechts' 8,5.

Een trotse directeur Ans Mebelder: "Dit zijn de cijfers van 2017, 2018 wordt nog beter! Ons concept slaat aan. We programmeren zelf, maar steeds vaker komen groepen en individuen naar ons met een eigen idee."

Mark Deckers: "Activiteiten vormen steeds vaker een belangrijk aspect om bibliotheken overeind te houden." Bron: www.markdeckers.net

Meer berichten