Kunstenaars en kinderen eren de hond

  Cultuur
Carolien Koopman, een van de exposanten, redde zeven honden uit Spanje. Met deze honden ging Nell Annink op de foto. Foto: Carolien Koopman
Carolien Koopman, een van de exposanten, redde zeven honden uit Spanje. Met deze honden ging Nell Annink op de foto. Foto: Carolien Koopman

Haaksbergen - Kunstzaal Achterom hangt vanaf 6 januari bomvol honden. Dat wil zeggen kúnst met honden. "Ik heb deze expositie niet met een specifiek doel georganiseerd", legt Nell Annink uit. "Het leek me gewoon leuk om een expositieruimte van beneden tot boven bomvol te hangen met uitsluitend afbeeldingen van honden. Te meer omdat het Chinese jaar van de Hond in februari afloopt", aldus de Enschedese beeldend kunstenaar.

Annink nodigde kunstenaars die wel eens een hond hadden afgebeeld in hun werk uit om mee te doen aan deze tentoonstelling. Liefst 26 kunstenaars gaven gehoor aan de oproep. Alle technieken komen voorbij: olieverf, aquarel, grafiek, plastiek, keramiek, fotografie, video en poëzie.

De expositie wordt zondag 6 januari om 15.00 uur geopend door Maarten Binnendijk en Quinta Bies met haar hond Snoes en is tot 10 februari te zien in het Kulturhuis de Kappen. Openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.30 uur en tijdens de pauze van voorstellingen en films.

Oproep aan schooljeugd

In het kader van de tentoonstelling wordt basisschoolkinderen opgeroepen om een kunstwerk van hun eigen hond of een fantasiehond te maken en die op zondag 20 januari tussen 14.00 en 16.30 uur in te leveren bij Kunstzaal Achterom. Al hun kunstwerken worden dan ook geëxposeerd. Op 10 februari worden de jeugdige kunstenaars uitgenodigd. Nell Annink reikt dan een prijs uit aan de maker van dat kunstwerk dat haar het meeste ontroert.

Meer berichten