Marco Buijs: "Het optreden van Lotte Timpers aan de Hondelink 142 wordt echt te gek."
Marco Buijs: "Het optreden van Lotte Timpers aan de Hondelink 142 wordt echt te gek."

Een middag met 83 optredens in 27 Haaksbergse huiskamers

  Cultuur

Haaksbergen - Op zondag 9 december klinkt er Muziek bij de Buren. Haaksbergen doet namelijk mee aan het gelijknamige huiskamerfestival. In vijftien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren en vele anderen te luisteren naar lokale muzikanten. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis.

In 27 huiskamers in heel Haaksbergen geven Haaksbergse artiesten in totaal 83 optredens; als solist of in groepsverband. Pop, jazz, electronisch, rock, klassiek, singer-songwriter – vele muziekgenres passeren de revue.

Het festival wordt geopend in het Kulturhus Haaksbergen om 12.00 uur. Van 13.00 tot 17.30 uur zijn er concerten te beluisteren in de huiskamers en vanaf 18.00 is er een slotakkoord in Kulturhus Haaksbergen.
De dag wordt feestelijk geopend om 12.00 uur in Kulturhus Haaksbergen aan de Sterrebosstraat 2, met muziek van Raebekah. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand.

Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan klinkt er ook nog live muziek. Organisator Marco Buijs: "Zonder iemand te kort te willen doen, wijzen we bijvoorbeeld op het optreden van Lotte Timpers aan de Hondelink 142. Dat wordt echt te gek!"

Voor het hele programma zie de online programmakrant of haal hem af bij Kulturhus Haaksbergen of bij een van de lokale ondernemers. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan de rood/witte raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk. Zie je een raamposter met 'Helaas we zijn begonnen', betekent dit wachten op de volgende ronde.

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een slotakkoord. In Haaksbergen is er vanaf 18.00 uur een afsluitende en voor iedereen toegankelijke avond in De Kappen. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van de Haaksbergse band Kayuku. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen.

Steden waar op 9 december Muziek bij de Buren klinkt zijn verder Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Enschede, Hengelo, Nijmegen, Sneek, Uden, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.

Info haaksbergen.muziekbijdeburen.nl

Meer berichten