De bandleden van Droof met activiteitenbegeleider Rosalien Hilderink van Livio. Foto: Tanja Lammers.
De bandleden van Droof met activiteitenbegeleider Rosalien Hilderink van Livio. Foto: Tanja Lammers.

Bandjes treden op in huiskamers

  Cultuur

HAAKSBERGEN - Muziek bij de Buren beleeft op zondag 9 december haar vuurdoop in Haaksbergen. In liefst 27 huiskamers kunnen belangstellenden die middag luisteren naar optredens van lokale muzikanten. Het muziekaanbod is divers. Dat varieert van blues tot Tiroler volksmuziek.

Projectleider Marco Buijs van Muziek bij de Buren is in zijn nopjes met het programma. De organisatie is erin geslaagd een veelzijdig evenement van de grond te tillen. Voor Muziek bij de Buren is tevens een speciale krant gemaakt, waarin alle muziekacts op de 27 adressen worden toegelicht. "Laat je verrassen door de intieme optredens van lokale talenten bij gastvrije stadsgenoten thuis", meldt Marco Buijs in het openingswoord. Ook in de kleinschalige woonvorm van Livio aan de Mr. Eenhuisstraat 2 klinkt muziek op meerdere verdiepingen.

In de recreatieruimte op de begane grond treedt de band Droof op. Activiteitenbegeleider Rosalien Hilderink van Livio: "De bewoners van het wooncentrum vinden het leuk om mee te doen aan Muziek bij de Buren. Ons doel is tweeledig. Bezoekers kunnen genieten van muziek en een kijkje nemen in ons wooncentrum voor mensen met een lichamelijke beperking."

De band Droof bestaat uit tieners en twintigers. Bram Reinders, Battice Kamphuis, Reinier Klaassen, Mark Leunenberg en Jesse Borkens hebben er zin in. Het is voor Droof het eerste huiskamerconcert. Enkele bandleden hebben met een andere band al eens in Hengelo aan Muziek bij de Buren meegedaan. "Dat was heel gezellig. Het geeft een leuke sfeer met al die fietsers, die van huis naar huis fietsen", zegt een van hen. Droof speelt covers. "Op de kunstmarkt hebben we in de zomer een voorproefje gegeven", zegt Bram Reinders. Droof trad op tijdens het kunstevenement waar alvast promotie werd gemaakt voor Muziek bij de Buren. "Verder spelen we onder meer op festivals, bedrijfsfeesten en in kroegen." De bandleden hopen op veel belangstelling. "Ik verwacht ook wel dat er veel mensen op af komen. Er wordt veel reclame voor Muziek bij de Buren gemaakt."

Niet overal kunnen tientallen bezoekers gelijktijdig luisteren. Niet alle woonkamers zijn zo groot. Maar in de recreatiezaal van Livio is wel veel plek. "Bij onze optredens kunnen 35 mensen aanwezig zijn." Bezoekers moeten overigens wel op tijd zijn. Tijdens het optreden van een half uur gaat de deur dicht. Het is storend als de deur steeds open en dicht gaat. "Wij hebben drie optredens van een half uur. We beginnen om twee uur, half vier en vijf uur. Tussendoor hebben we twee pauzes."

De entree is overal gratis. Info: muziekbijdeburen.nl

Meer berichten