Prins Gerald de 1ste (rechts) met prinses Jessica en adjudant Martijn zijn klaar voor het carnaval.
Prins Gerald de 1ste (rechts) met prinses Jessica en adjudant Martijn zijn klaar voor het carnaval.

Honesch-Langelo viert carnaval met Prins Gerald

  Cultuur

Haaksbergen - Gerald ten Hagen (35) is zaterdag uitgeroepen tot Prins Gerald 1ste van HoLa Haaksbergen. Zijn partner, de geboren Needse Jessica Schumaker (38), is de prinses aan zijn zijde. Het prinselijke stel heeft drie zoons: Timo, Thijmen en Milan. Martijn Goering (41) is dit jaar de adjudant.

De prins stelt zich voor: "Ik ben geboren en getogen in het buurtschap Langelo- Honesch. Na enkele jaren 'rondgezworven' te hebben in Neede ben ik in 2010 weer teruggekeerd naar het ouderlijk huis. Vanuit hier run ik ons eigen bedrijf, samen met mijn vader. In het verleden heb ik al verschillende carnavalswagens gebouwd onder de firma Grössdiesel. Tegenwoordig bouwen we met onze vriendengroep uit Neede onder de naam Greenchoice. Na in het verleden al eens eerder te zijn benaderd, kon ik nu geen nee meer zeggen."

Adjudant Martijn Goering woont sinds anderhalf jaar weer in het buurtschap. Hij is getrouwd met Miriam en ze hebben twee kinderen: Naomi en Niall. "In het verleden heb ik met de vriendengroep de Krattenkrakers veel wagens gebouwd en menig prijs behaald."

Jessica Schumaker werkt in Eibergen bij Leads Fashion. "In het verleden ben ik al eens eerder gevraagd, maar toen waren de kinderen nog te klein."

Meer berichten