Het zal de laatste keer zijn dat burgemeester Kok de vrolijke stoet op het station ontvangt; medio volgend jaar heeft Haaksbergen een nieuwe burgemeester.
Het zal de laatste keer zijn dat burgemeester Kok de vrolijke stoet op het station ontvangt; medio volgend jaar heeft Haaksbergen een nieuwe burgemeester. (Foto: nico asbroek)

Burgemeester Kok mag Sinterklaas nog één keer welkom heten

  Cultuur

Haaksbergen - Sint en zijn pieten reizen dit jaar weer per stoomtrein naar Haaksbergen. Zaterdag 17 november komen ze om 14.00 uur aan op station Museum Buurtspoorweg. Daar wachten de Haaksbergse Harmonie en heel veel kinderen en ouders hen op voor een feestelijk welkom in Haaksbergen. Het zal de laatste keer zijn dat burgemeester Kok de vrolijke stoet op het station ontvangt; medio volgend jaar heeft Haaksbergen een nieuwe burgemeester.

Onder begeleiding van de Haaksbergse Harmonie vertrekken Sinterklaas en zijn pieten na de aankomst op het station via de Spoorstraat naar de Markt. De sint zal vanaf het bordes van het gemeentehuis alle kinderen toezwaaien. Dansschool Midanza geeft hier - en later ook in de Veldmaat - een spetterend dansoptreden. Na dit bezoek aan het centrum van Haaksbergen gaan de Sint en zijn pieten door naar de Veldmaat. Rond 16.00 uur arriveren ze daar. Het feest is dan al een half uurtje in volle gang met grappen en grollen van de altijd vrolijke kok Kareltje uit Avonturenpark Hellendoorn.

De organisatie van de Sinterklaasintocht Haaksbergen is in handen van de Sinterklaas Werkgroep, de HOV en Ondernemersvereniging Veldmaat.

Meer berichten