Met een duikbrilletje op keek ik af en toe keek onder water. Een wondere wereld van gevlochten stengels, grote bladeren, bloemen en vooral knoppen onder het opppervlak.
Met een duikbrilletje op keek ik af en toe keek onder water. Een wondere wereld van gevlochten stengels, grote bladeren, bloemen en vooral knoppen onder het opppervlak.

Onderwaterprachtplaat van Geneviève Rietveld

  Cultuur

Haaksbergen - Geneviève Rietveld gaat Haaksbergen verlaten. Dat is onder meer jammer voor Fotogroep Haaksbergen, waarvan zij lid is. Of: was. Ze heeft haar lidmaatschap beëindigd. Maar ze vertrekt niet met stille trom. Haar laatste bijdrage aan de verkiezing van de Foto van de Maand bleek de winnende.

Dit schrijft ze erover: "Bij onze kampeerplek was een groot waterlelieveld, waar je tussendoor kon zwemmen. Met een duikbrilletje op keek ik af en toe keek onder water. Een wondere wereld van gevlochten stengels, grote bladeren, bloemen en vooral knoppen onder het opppervlak. Het gefilterde licht, de stilte, de planten en af en toe een visje, schetsten een hele andere wereld."

"Had ik maar een onderwatercamera. De oplossing was eigenlijk heel eenvoudig. Dochterlief had voor haar verjaardag een 'actioncam' gekregen en had al met haar vriendin in het zwembad geëxperimenteerd. Op zich is zo'n ding gemaakt voor bewegende beelden, maar de foto's werden best aardig. Het bleek een ware kunst om onder water, zonder leesbril op een piepklein schermpje je object in beeld te blijven houden. Een beetje op goed geluk schieten. Deze foto is een van een hele serie."

"Het nadeel van de cam is dat het geen spiegelreflexcamerakwaliteit heeft, geen RAW-bestanden en ik het moet doen met een simpele jpg. Ik heb wel wat moeten knutselen om de overbelichte delen af te zwakken en het geheel meer contrast, verzadiging en diepte te laten krijgen."

Meer berichten