Henk Wesseldijk en Yolanda del Prado wagen met hun plattelandsversie van een escaperoom een sprong in het diepe. Foto: Franklin Veldhuis
Henk Wesseldijk en Yolanda del Prado wagen met hun plattelandsversie van een escaperoom een sprong in het diepe. Foto: Franklin Veldhuis

Yolanda en Henk beginnen escaperoom in oude melkstal

  Cultuur

Haaksbergen - Overal krijgen voormalige boerenbedrijven andere functies. Van B&B's en zorgboerderijen tot complete campings. Aan de Aaftinksweg 13 verandert er deze zomer ook veel, maar het boerenbedrijf blijft gewoon in gebruik. Tenminste als de bezoekers de Vloek van Hof te Langelo weten te doorbreken.

Het klinkt nogal spooky en dat is ook precies de bedoeling van Yolanda del Prado en Henk Wesseldijk. In het buitengebied van Haaksbergen is het stel met hulp van zoon Martijn en schoondochter Kim een escaperoom begonnen. Op 3 juli is de offieuze opening, later dit jaar volgt er officiële met een feestelijk tintje.
Yolanda: "We hebben al de nodige testgroepen gehad en op 4 juli komt een afvaardiging van de VVV Haaksbergen een poging wagen de code te kraken." Ze lacht: "Maar als zij komen, moet alles natuurlijk perfect zijn."

Escaperooms zijn hot momenteel, maar eentje op een boerderij? "Da's inderdaad uniek voor zover wij weten. Hoe we op het idee kwamen? Wij bezochten met Kim en Martijn en Kims ouders een escaperoom in Enschede en we fantaseerden hoe we onze al jaren leegstaande, oude melkstal op die manier een nieuwe functie konden geven. Die avond laat kregen we via Whatsapp al een uitgewerkt verhaal van Kim en Martijn."

Yolanda had twintig jaar een hondentrimsalon, maar door lichamelijke klachten werd dat werk te zwaar. Nu kan ze haar ei kwijt in deze escaperoom, terwijl Henk zich gewoon over het boerenbedrijf blijft bekommeren. "Inmiddels staan er al zes reserveringen, waaronder drie kinderfeestjes. Voor kinderen, een heerlijke doelgroep trouwens, moet het niveau wel iets omlaag. Een goede escaperoom moet namelijk moeilijk zijn. Je hebt als groep van maximaal 7 personen een uur de tijd om alle puzzels op te lossen en te zorgen dat de koeien van de fictieve boerin Maria weer melk gaan geven." Het zal niet iedereen lukken. Wél komen de deelnemers in elk geval binnen dat uur in de melkput, het hart van het spel én de trots van het stel. Er staat daar zelfs een koe die gemolken moet worden.

Als de escaperoom straks goed loopt, overweegt Yolanda er andere activiteiten bij aan te gaan bieden. "Stel dat er een grote groep komt, die in tweeën gesplitst moet worden. Dan kan het wachtende deel bijvoorbeeld gaan geocachen of, in het geval van kinderen, kalfjes kijken." Ze verwachten veel animo uit het westen des lands. "Daar zijn zelfs clubjes die samen een weekend lang escaperooms bezoeken in een bepaalde regio." Meer weten? Kijk op www.escaperoomhoftelangelo.nl

Meer berichten