Middag vol muziek in volle Caeciliakerk Rietmolen

  Cultuur

Een volle kerk, enthousiaste muzikanten en een fijne danseres. Rietmolen gaat cultureel. Goed om te weten dat er zoveel talent in de Rietmolen te vinden is. Talent dat zich uit in de prachtige Sint-Caeciliakerk. Het concert werd zondag 3 juni gehouden.  Door Ester Agterbosch

Rietmolen - Voor het altaar zit Marc 'Uppy' Epping met zijn gitaar en hij zingt zijn mooie en herkenbare repertoire. Daarbij af en toe een herinnering ophalend aan de toenmalige pastoor. De toehoorders gniffelen, want eenieder heeft wel zo'n ervaring gehad.

De mensen zingen beheerst mee met Malle Babbe, als Malle (danseres Silke ter Braak) begint te zwieren voorin de kerk. De sfeer is opperbest. Als Uppy het nummer 'Laat me' van Ramses Shaffy inzet, is het duidelijk dat deze overleden zanger nog 'leeft'.

Het Baarnse koor Oeps, bestaande uit zes zangers en zangeressen, waaronder de oud-Rietmolense Anke te Lintelo, maakt het muzikale geheel compleet.

Er is ook plek voor beeldende kunst in de kerk deze zondag: kunstenares Anneke ten Vregelaar geeft sinds 2001 teken- en schilderlessen en workshops thuis op de boerderij. Veel van haar cursisten komen uit Rietmolen en omgeving. Een aantal van hen exposeert deze middag.

Meer berichten