De organisatoren Joop Weeink, Henk Mulders, Marcel Zaat, Toon Tankink en Jan Slotman (vlnr) bij de schaapskooi. 
De organisatoren Joop Weeink, Henk Mulders, Marcel Zaat, Toon Tankink en Jan Slotman (vlnr) bij de schaapskooi. 

Geen gemekker, maar sfeervolle muziek in schaapskooi

  Cultuur

In de Week van de Amateurkunst van 26 mei tot en met 3 juni zit er muziek in het Horstervennehoes. Bert-Jan van der Mieden (vleugel), Niels Ottink (klassieke gitaar) en het zangduo J@M verzorgen een eenmalig benefietconcert op deze locatie. De opbrengst gaat naar de schaapskudde.

Haaksbergen - Initiatiefnemer is Bert-Jan van der Mieden uit Apeldoorn. Hij is betrokken bij de stichting Han Bevan, de hoofdsponsor van de schaapskooi. In de vorm van een benefietconcert wil hij iets extra's doen voor de schaapskudde. Daarbij heeft hij muzikale versterking gekregen uit Haaksbergen zelf. Het publiek krijgt een optreden van ruim een uur voorgeschoteld. Van der Mieden trapt af met klassieke improvisaties op de vleugel. Het volgende muziekblok staat Niels Ottink op het podium en laat het publiek genieten van zijn ingetogen virtuoze gitaarspel. Het concert wordt afgesloten door J@M, ofwel Joop Weeink en Marcel Zaat. Zij brengen een gevarieerd repertoire, van licht klassiek tot pop ten gehore. Na afloop is er een nazit. Ook een deel van de kudde is erbij. Niet in de kooi, maar in een naastgelegen weiland. En uiteraard zijn de herders van de partij.

Het concert in de kooi aan de Schapendrift 11 wordt gehouden op zondag 27 mei vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten o.a. via VVV Haaksbergen en theater De Kappen.

Meer berichten