Zo kan het eruit gaan zien. Ben Lensink roemt de positiviteit bij de voorbereidingen: "We gaan er in ons dorp een mooi feestje van maken, zoals dat in de regio niet eerder is vertoond."
Zo kan het eruit gaan zien. Ben Lensink roemt de positiviteit bij de voorbereidingen: "We gaan er in ons dorp een mooi feestje van maken, zoals dat in de regio niet eerder is vertoond."

Fotogalerij van MBS tot Markt

  Cultuur

De derde grote Fotobiënnale van de Fotogroep Haaksbergen wordt zaterdag 26 mei geopend. Na twee succesvolle edities in het buitengebied in 2014 en 2016 krijgt deze buitenexpositie nu een vervolg in het centrum. Onder het motto Je kijkt je ogen uit op de Fotobiënnale Haaksbergen 2018 zijn in het dorpshart tussen de Markt en de MBS liefst 175 foto's te bewonderen. Flyers over de route zijn verkrijgbaar bij de VVV en horecazaken.

Haaksbergen - Wat is er allemaal te zien? Ben Lensink, voorzitter van de Fotogroep: "We bieden het publiek een boeiende en verrassende ontdekkingstocht langs dieren op motorkappen, zwevende portretten rond bomen, straatfoto's in een rondje om de kerk, foto's onder boomkruinen en op terrastafels. Een rijke variatie van in het oog springende beelden. Dat laatste geldt ook voor de publieksgalerij bij de MBS, die we hebben samengesteld uit inzendingen van enthousiaste amateur- en hobbyfotografen van buiten onze vereniging." De foto's zijn geprint op doeken, deuren, metaalplaten, alupanelen, houten cirkels en driehoeken en tafels bij de horecazaken.

Dat deze derde Fotobiënnale niet meer in het buitengebied wordt georganiseerd, maar in het dorp zelf, was voor de 44 jaar bestaande Fotogroep een nieuwe uitdaging. Winkelstraten ogen nu eenmaal 'rommelig' door verschillende gevels, lege panden, straatmeubilair en reclame-uitingen. Lensink: "Het was een zoektocht naar plekken waar foto's optimaal tot hun recht kunnen komen. Maar we vinden dat we daarin prima zijn geslaagd." Voor de uitvoering hebben de leden de handen flink uit de mouwen gestoken onder de bezielende leiding van Henk Jalving en Ton Lenderink. Hierbij hebben zij de medewerking gekregen van grond- en pandeigenaren, het gemeentelijke servicebedrijf en een aantal sponsors. De voorzitter van de Fotogroep roemt de vele positiviteit die bij de voorbereidingen is vernomen. "We gaan er in ons dorp een mooi feestje van maken, zoals dat in de regio niet eerder is vertoond."

De opening van de Fotobiënnale is op zaterdag 26 mei op De Kalter om 14 uur, met vanaf 13 uur een muzikaal programma met Voice Kids-deelneemster Anouk Smit en drumband De Pleerstökskes. Het programma wordt gepresenteerd door Marcel Diepemaat. Tijdens de bijeenkomst op De Kalter wordt tevens de Week van de Amateurkunst (WAK) geopend door cultuurmakelaar Eléon de Haas. Bij slecht weer wordt het programma verplaatst naar het naastgelegen Te Lintelo Onderscheidend Wonen. De biënnale is te zien tot het eind van de herfstvakantie.

Info:

fotogroephaaksbergen.nl

Meer berichten