Het kasteel van Ahaus.
Het kasteel van Ahaus.

Senioren nemen kijkje bij de buren

  Cultuur

Senioren uit Ahaus en Haaksbergen gaan elkaar weer ontmoeten. Dit keer brengt de uitwisseling maximaal 25 Haaksbergse senioren per bus naar Ahaus. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 21 mei.

HAAKSBERGEN - Maandag 28 mei vertrekt de bus om 9.30 uur vanaf het busstation in Haaksbergen. Na ontvangst in de raadzaal door burgemeester Karola Voss volgt er een stadswandeling door de Duitse stad. Dit gebeurt onder leiding van de nachtwacht Hermann Volmer. Hij vertelt over de historie van Ahaus en over de functie van de nachtwacht in het verre verleden. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de Marienkerk en aan het kasteel in Ahaus.

Schoolmuseum

Na de lunch is er een bezoek aan het schoolmuseum en kan er op eigen gelegenheid door Ahaus gewandeld worden. Hierna is er tijd voor een gezellig samenzijn met een kop koffie en gebak in de raadzaal van Ahaus. Om 16.45 uur keert de bus terug.

Beperkt plek

Er is maar plek voor 25 deelnemers uit Haaksbergen. Wilt u graag mee? Dan doet u er goed aan u zo snel mogelijk aan te melden. Dat kan tot maandag 21 mei via a.karnebeck@haaksbergen.nl of telefonisch via tel. 573 45 07. Het deelnamebedrag is 10 euro per persoon en dient vooraf te worden voldaan.

Meer berichten