De afsluiting van het project werd gevormd door een heus concert voor alle leerlingen en ouders van de school in Theater de Kappen.
De afsluiting van het project werd gevormd door een heus concert voor alle leerlingen en ouders van de school in Theater de Kappen.

Leerlingen Paus Johannes maken op speelse wijze kennis met muziek

  Cultuur

Alle leerlingen van basisschool Paus Joannes gaven op donderdag 12 april een concert van anderhalf uur in theater de Kappen als afsluiting van een speciaal muziekproject, waar alle leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 aan deel hebben genomen. Door hierbij de samenwerking te zoeken met Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen werd het voor alle aanwezigen een bijzondere ervaring. door Niek Engelbarts (Paus Johannes)

HAAKSBERGEN - Kinderen worden creatiever, rustiger en slimmer van muziek. Muzikaliteit is weliswaar erfelijk, maar ook een talent dat je kunt ontwikkelen. Een rijke leeromgeving is hierbij een belangrijke factor. Dit was de reden voor de school om een muziekproject op te zetten met als naam 'Muziekimpuls'.

Nieuwe ervaring

Dit alles in goede samenwerking met de muziekdocenten van Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen. Doelstelling hierbij was dat alle leerlingen een aantal weken in aanraking zouden komen met een instrument of een andere vorm van muziek maken. Voor de docenten van Stichting MOH was het project een mooie uitdaging; het lesgeven aan grotere groepen leerlingen was voor een aantal van hen namelijk een geheel nieuwe ervaring.

De Kappen

De afsluiting van het project werd gevormd door een heus concert voor alle leerlingen en ouders van de school in Theater de Kappen. Body-percussie en instrumenten als viool, cello, klarinet en gitaar passeerden de revue. Het concert werd afgesloten met een echte band, waarin zang, keyboard, basgitaar en drums vertegenwoordigd waren.

Proeflessen

Het was een fantastische voorstelling, waarin het enthousiasme van zowel leerlingen als docenten van het toneel afspatte. Een aantal leerlingen was na afloop van het project dan ook vastbesloten om proeflessen te gaan volgen op de muziekschool. Ook op school zelf zal de komende periode verder vormgegeven worden aan een rijk muziekonderwijsaanbod, zodat al het talent dat zichtbaar aanwezig was zich verder kan ontwikkelen.

Info

Meer informatie over de Paus Joannesschool en het volgen van proeflessen is te vinden op:

www.pausjoannes.com / www.stichtingmoh.nl

Meer berichten