Dreamin' of Jessie treedt op aan de Boekelosebleekweg.
Dreamin' of Jessie treedt op aan de Boekelosebleekweg.

Boekeloërs stellen tuinen open voor Soundgardens

  Cultuur

Liefhebbers van uiteenlopende soorten muziek zijn zondag tussen 13.00 en 17.00 uur welkom in twaalf Boekelose tuinen. Onder de noemer 'Soundgardens' wordt dan de eerste editie gehouden van een nieuw, gratis toegankelijk festival.

Boekelo - Mensen stellen hun tuin ter beschikking voor liveoptredens van zeer uiteenlopende live-acts. Het publiek mag overal gratis binnenlopen. Aan de hand van het programmaboekje, dat overal in het dorp ligt, kan het publiek zijn ideale muzikale route uitstippelen. Er is voor ieder wat wils: van singer-songwriter tot fusionband, van coverband tot acoustisch duo, van countrytrio tot jazzcombo, van soulfunkband tot verstilde zang. Het publiek fietst zo van het ene muzikale pareltje naar het andere, met acts die in dezelfde tuin drie keer een half uur optreden. Elk kwartier beginnen er ergens twee of drie acts te spelen.

Deelnemende acts zijn Das Sound Kollektiv, Dark Fluid, Joint Adventure, Miller & the Tone Machine, RijksRectum, Hans Boom, Bjorn van Rozen, Temple Bar, Henk Lammers, Scott & Young en Dreamin' of Jessie. Dit festival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en heeft nu al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Het is een gezamenlijk particulier initiatief met ondersteuning van de Dorpsraad en De Koepel. Voor drankjes en organisatie wordt met de pet rondgegaan

Kijk op Facebook voor alle info: 'tuinenfestivalboekelo'

Meer berichten