Ben en Carmen Steneker treden op 22 april op in De Oude Molen. Foto: Hardy Klink.
Ben en Carmen Steneker treden op 22 april op in De Oude Molen. Foto: Hardy Klink.

Geen geraniums voor eeuwigjonge Ben Steneker

  Cultuur

Ben en Carmen Steneker treden op 22 april op in De Oude Molen. Naar aanleiding van het geslaagde 60-jarig artiestenjubileumsfeest van Ben Steneker oktober vorig jaar is besloten om opnieuw een gezellige middag in Haaksbergen te organiseren. De middag begint om 15 uur, de zaal is geopend vanaf 14.30 uur. Entree: 10 euro. Reserveren kan via mail: b.p.steneker@home.nl of 053-569 6878.

Haaksbergen - Ben wordt door media en fans de nestor van de countrymuziek in ons land genoemd, omdat hij als een van de eerste artiesten deze muziekstijl in Nederland introduceerde. Met zangeres Lydia en haar Melody Strings had hij in 1958 een top 10-hit met het nummer Send me the Pillow. Daarna vervolgde hij solo zijn carrière en stond in radio- en tv-programma's bij onder meer de Mounties, Willie en Willeke Alberti, Ria Valk, Gert en Hermien Timmerman, Marco Bakker en de Blue Diamonds.

Sinds 1980 was hij veertig keer in Amerika voor optredens en hij ontving er talrijke awards. Hij deelde podia met onder andere Johnny Cash, Wanda Jackson, Freddy Fender, Lynn Anderson en The Bellamy Brothers. Steneker werd zelfs geïnstalleerd in de Mid America Country Hall of Fame en in de Texas Hall of Fame. In Wenen werd hem de Lifetime Achievement Award overhandigd.

Al tien jaar treedt Ben op samen met dochter Carmen. De laatste jaren treden ze samen veel op in Engeland en Ierland. Vader en dochter brachten vijf platen en dvd's met duetten uit. In oktober vorig jaar verscheen hun laatste plaat 'Over the Years'. De 83-jarige Ben Steneker is het levende bewijs van het feit dat je van zingen jong blijft. Je zult de Buursernaar nog niet achter de geraniums aantreffen.

Meer berichten