De Needse Anouk Boerhof (rechts) en de Haaksbergse Rozemijn Scholte hebben een bijzonder boek afgeleverd.
De Needse Anouk Boerhof (rechts) en de Haaksbergse Rozemijn Scholte hebben een bijzonder boek afgeleverd.

Rozemijn en Anouk helpen kinderen bij schrijven van een boek

  Cultuur

De afgelopen maanden hebben de Needse Anouk Boerhof en de Haaksbergse Rozemijn Scholte keihard gewerkt om hun eerste boek uit te geven. Ze kregen daarbij hulp van kinderen uit groep 7/8 van de Dr. Ariëns Daltonschool in Neede. Afgelopen vrijdag was het zover: 'De Tijd Van…' werd uitgegeven bij Boekscout en is vanaf nu te koop in de webshop.

Haaksbergen - Anouk en Rozemijn zitten in hun laatste jaar van het VWO op het Assink Lyceum in Haaksbergen. Als afsluiting van hun middelbare schoolcarrière hebben ze voor hun profielwerkstuk onderzoek gedaan of een kind in staat is om zelf een boek te schrijven. Het profielwerkstuk is een groot onderzoek, waaraan een schoolexamencijfer wordt gekoppeld. Iedere scholier van de havo en het vwo maakt een profielwerkstuk en Anouk en Rozemijn hebben wel een heel bijzonder profielwerkstuk gemaakt.

Anouk en Rozemijn: "Om erachter te komen of een kind in staat is om een boek te kunnen schrijven, hebben we een lessenserie opgezet, waarin kinderen van groep 7/8 in vijf lessen een verhaal hebben geschreven. Dit project hebben ze uitgevoerd op de Dr. Ariëns Daltonschool in Neede. In vijf lessen hebben 24 jonge auteurs en illustratoren een echt boek geschreven. Daarr kunnen ze echt heel trots op zijn."

Na veel schetsen, schrijven en verbeteren mag het resultaat er ook daadwerkelijk zijn. De kinderen hebben een echt boek in handen.

In 'De Tijd Van…' word de lezer meegesleept door het verhaal van Anne, die heel erg gepest wordt door Mees en Lise. Anne weet veel over de geschiedenis en haar grote held is Jan Pieterszoon Coen. Met de hele klas gaan ze op schooluitje naar een museum, waar een schilderij van Jan Pieterszoon Coen moet hangen. Daar aangekomen ontsnapt Coen uit het schilderij en neemt Anne mee op reis door de geschiedenis. Weet Anne te ontsnappen uit 'De Tijd Van...'?

Bent u ook geïnteresseerd in het boek? 'De Tijd Van...' is te verkrijgen op de webshop van Boekscout of in de winkel bij de Kamer van Kramer in Neede.

Meer berichten
Shopbox