Natalie Bergsma organiseert de tweede editie van de Twentse Bandnight, die zaterdag wordt gehouden in zalencentrum Het Hagen. "Omdat muziek nu eenmaal mijn grote passie is en ik het leuk vind allerlei dingen te organiseren."
Natalie Bergsma organiseert de tweede editie van de Twentse Bandnight, die zaterdag wordt gehouden in zalencentrum Het Hagen. "Omdat muziek nu eenmaal mijn grote passie is en ik het leuk vind allerlei dingen te organiseren."

Natalie Bergsma klaar voor tweede editie Twentse Bandnight

  Cultuur

Al tijdens de eerste editie van de Twentse Bandnight vorig jaar was duidelijk dat er een deel 2 zou komen. Het was die avond immers gezellig druk en de reacties op de uiteenlopende stijlen livemuziek waren enthousiast. Van zowel de deelnemende bands als het publiek. Vandaar dat zaterdag 10 maart de tweede aflevering van de Twentse Bandnight plaatsheeft. "Na zoveel enthousiasme kon een vervolg niet uitblijven."

HAAKSBERGEN - Ook dit jaar vormt zalencentrum Het Hagen in Haaksbergen het decor voor de Twentse Bandnight. Wel gaan de deuren eerder open dan vorig jaar. "Om half acht al. Vorig jaar stond er al een rij mensen te wachten voor de dichte deur", vertelt Natalie Bergsma (21). "Om die reden gaan we dit jaar eerder open. En starten we ook een uur eerder met het programma." Zodoende wordt al om 20.00 uur de muzikale aftrap verricht. "Waar vorig jaar studenten van de podiumacademie nog een zaal voor hun rekening namen, hebben we nu zoveel aanmeldingen van bands dat we de programmering voor drie zalen kunnen verzorgen."

Haaksbergen kende jarenlang een bandjesavond. Nadat aan deze traditie een einde kwam, besloot Natalie - die er in het verleden al meermalen met haar eigen bandjes had opgetreden - niet bij de pakken neer te gaan zitten en zette zelf eenzelfde evenement op touw. "Omdat muziek nu eenmaal mijn grote passie is en ik het leuk vind allerlei dingen te organiseren." Ze ging samen met haar vader Ronny Bergsma en de uitbaters van zalencentrum Het Hagen om de tafel en de rest is geschiedenis.

Zelf staat ze tijdens de Bandnight ook weer op het podium met haar eigen formatie Headline. "Nadat ik vanaf mijn twaalfde al in allerlei bandjes zong, maak ik sinds drie jaar deel uit van Headline, een grotere band, compleet met een blazerssectie en met veel swingende nummers op het repertoire."

In totaal spelen er die avond tien bands. "Na een aanmeldingsprocedure hadden we een kleine twintig bands die graag wilden spelen. Het is Just Like Us dat het evenement opent, een band is met muzikanten van veertien à vijftien jaar." Natalie zegt op een spectaculaire avond te rekenen. "Met hele uiteenlopende muziek. We hebben daarmee voor elk wat wils in huis gehaald. Stevige rock, dialectmuziek, een CCR-tributeband. En ook een Anouk-tributeband, geformeerd rond zangeres Ellen ter Braak uit Rietmolen. Deze band is een jaar of vijf geleden gestopt, maar komt speciaal voor dit evenement weer bij elkaar."

De toegang is gratis. Meer info op de Facebookpagina van de Twentse Bandnight

Meer berichten
Shopbox