Alice Schroer kroop tijdens het afgelopen carnaval in de huid van haar favoriete gitarist, Angus Young van AC/DC. Zij neemt de komende week samen met enkele medewerkers café Van Otten over.
Alice Schroer kroop tijdens het afgelopen carnaval in de huid van haar favoriete gitarist, Angus Young van AC/DC. Zij neemt de komende week samen met enkele medewerkers café Van Otten over.

Alice Schroer uit Rietmolen past weekje op lokale café Van Otten

  Cultuur

Nee, een muiterweek is het niet, al heeft het er wel alle schijn van. Alice Schroer past samen met enkele andere medewerkers een weekje op café Van Otten in Rietmolen. Zodat uitbater Janny Rupert en echtgenoot Marcel met vakantie kunnen. Maar ja, als de kat dan toch van huis is… Vrijdag 2 maart wordt er een grote feestavond gehouden met onder meer de classicrockband The Marshalls uit Haaksbergen en een hoop feestelijke levensliederen.

RIETMOLEN - Muiterweken heet het fenomeen. Waarbij een aantal jongeren de lokale kroeg voor enige tijd overneemt.
"Het lijkt er inderdaad wel op", zegt Alice Schroer. "Maar in dit geval ben ik degene die achter de bar gaat staan om vervolgens samen met een aantal andere medewerkers de boel draaiende te houden. Waarbij ook de ouders van de Ruperts de helpende hand bieden. Terwijl Janny en Marcel dus genieten van een welverdiende wintersportvakantie."
En dus besloot Alice maar meteen haar favoriete muziek in huis te halen. "AC/DC, een band die ik ook ooit live aan het werk heb gezien. En ja, als je het over AC/DC hebt, kom je al snel uit bij de band The Marshalls. Waarvan zanger Gerard te Rietmole overigens uit Rietmolen afkomstig is."

Thuiswedstrijd
The Marshalls, die in het verleden onder andere meermalen live in actie kwam tijdens de Zwarte Cross, heeft overigens behalve AC/DC nog meer rockklassiekers uit een grijs verleden op het repertoire staan. Werk uit de zeventiger jaren van onder meer Led Zeppelin, Deep Purple en Kiss. Maar ook muziek uit latere decennia van Metallica en Van Halen.

Buurman
Voor Gerard te Rietmole wordt het dus een thuiswedstrijd. Hij is nota bene naaste buurman van Van Otten. "Met dien verstande dat de Schipbeek er nog tussen zit", zegt hij. "Maar het is natuurlijk altijd extra leuk om voor veel vrienden en bekenden te mogen spelen."

Piratenmuziek

Als het om muziek gaat is Alice Schroer overigens niet eenkennig: "Piratenmuziek leeft hier volop in Rietmolen. Een muzieksoort die zich uitstekend leent voor het bouwen van een feestje. En dat gaan we dan ook doen. Ja, op dezelfde avond dat The Marshalls hier spelen. Dat bijt mekaar niet, hoor!"


Als het aan haar ligt, is het de geboorte van een nieuwe traditie. "Ik hoop dat we voor de komende jaren een leuk evenement op touw kunnen zetten. Om zo weer wat meer leven in de brouwerij te krijgen. In dit geval met een avond voor jong en oud." De feestavond bij café Van Otten begint om 21.00 uur, de toegang is gratis.

Meer berichten
Shopbox