Haaksbergse Harmonie avondje 'in de heer' in De Kappen

  Cultuur

Haaksbergen - Pater Moeskroen staat zaterdag in Theater De Kappen met de show 'Fiësta'. In deze show vieren zij de muziek van de Ierse folkband The Pogues. En dat feest is natuurlijk niet compleet zonder de hit 'Laat Maar Waaien'. Daarom heeft Pater Moeskroen de Haaksbergse Harmonie uitgenodigd voor een gastoptreden.

De Haaksbergse Harmonie is opgericht in 1901 en heeft zich diepgeworteld in de Haaksbergse gemeenschap. Dat is de reden dat de 'Paters' bij de harmonie aanklopten.

'Fiesta' belooft feest en een feest wordt het. Neerlandse fijnste folkband vertelt en bespeelt op geheel eigen wijze de legende van The Pogues. De sound van The Pogues stond aan de basis van de Moeskroen-hits 'Laat Maar Waaien', 'Whiskey is de Duivel' en 'Hela Hola' en bleef ook daarna een onuitwisbare stempel drukken op de muziek van Pater Moeskroen. Het wordt een avond vol karakteristieke Ierse feestfolk en ballades met een hoofdrol voor de thin whistle en accordeon, aangevuld met een breed scala aan traditionele instrumenten, het handelsmerk van de heren van Pater Moeskroen.

Pater Moeskroen vierde in 2016 haar 30-jarig bestaan en grijpt in haar dertiende theatertournee de gelegenheid aan één van haar grootste inspiratiebronnen te eren en in het zonnetje te zetten.

Kaarten zijn verkrijgbaar via dekappen.nl

Meer berichten