Thomas Gerritsen deed twee jaar geleden namens De Holthuizen mee. Foto: Frans Nikkels / TC Tubantia
Thomas Gerritsen deed twee jaar geleden namens De Holthuizen mee. Foto: Frans Nikkels / TC Tubantia

Wie wordt voorleeskampioen van Haaksbergen?

  Cultuur

Haaksbergen - In theater De Kappen wordt woensdagmiddag 14 februari een kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Vanaf 14.30 uur strijden twaalf kandidaten om de titel 'Beste Voorlezer van Haaksbergen'.

Nadat de voorrondes op de verschillende scholen - alle scholen doen mee! - in oktober en november van het vorige jaar zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen.

De meeste kinderen vinden het bijzonder spannend. Zij zullen worden bijgestaan door enthousiaste medeleerlingen, broertjes, zusjes, ouders en grootouders. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit wethouder Edith van Spiegel, Wies Davids (coördinator voorlezers van de VoorleesExpress) en Kulturhusdirecteur Ans Mebelder.

De boeken waaruit de Haaksbergse deelnemers voorlezen wijken niet af van de landelijke trend. Zo lezen Mats Diepenmaat, Lot Temmink, Triska Ali, Jules Fierkens, Ellis Lok en Marlin ten Asbroek allen voor uit boeken van schrijvers die in de landelijke top 10 staan.

De verhouding jongens-meisjes ligt behoorlijk scheef: 9 meisjes doen mee en maar 3 jongens. Maar ook hierin wijkt Haaksbergen niet af van het landelijke gemiddelde.

Meer berichten