Foto: Gemeente Haaksbergen

Gemeentelijke erespelden naar vertrekkende organisatoren intocht

  Cultuur

HAAKSBERGEN - Na afloop van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaksbergen op dinsdag zijn de vier vertrekkende sinterklaasintochtorganisatoren onderscheiden met de gemeentelijke erespeld. Het gaat om de echtparen Wentink en Waanders.

Michel Wentink, Karin Wentink-Meinen, Arjan Waanders en Renate Waanders-Ter Avest hebben zich elf jaar lang vrijwillig en belangeloos ingezet voor de intocht en waren jarenlang zwarte piet. Mede dankzij hun inzet was een mooie intocht steevast gegarandeerd.

Nu zij stoppen en de organisatie hebben overgedragen, vindt het gemeentebestuur het tijd hen hiervoor te bedanken en een erespeld toe te kennen. De twee echtparen werden na afloop van de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Gerrit Jan Kok verrast.

Het uitreiken van de gemeentespeld door het college is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor het leveren van bijzondere prestaties binnen de Haaksbergse samenleving door personen, organisaties of bedrijven. Personen die een gemeentespeld ontvangen, hebben zich minimaal acht jaar verdienstelijk gemaakt voor de Haaksbergse samenleving of hebben op andere wijze een buitengewone prestatie geleverd.

Meer berichten