Han Hilderink maakte - naar achteraf bleek - de Foto van de Maand december.
Han Hilderink maakte - naar achteraf bleek - de Foto van de Maand december.

Foto van de Maand: 'Als Rodins De Denker bekeek hij de bezoekers'

  Cultuur

Eens per maand houdt Fotogroep Haaksbergen een uitverkiezing. Aan de hand van een vooraf bepaald thema mogen de leden één foto insturen. Dit keer was het thema 'zwart-wit' en de winnaar was Han Hilderink. Een van de prijzen: vermelding in de Haaksberger Koerier. Hilderink fotografeerde deze zomer een chimpansee in DierenPark Amersfoort.

Haaksbergen - Hij vertelt over de totstandkoming: "Op 27 augustus waren we met het gezin in DierenPark Amersfoort. Een warme zondag en de dieren waren weinig actief en lagen te luieren in de schaduw of waren binnen. Deze chimpansee was ook in het binnenverblijf, maar zat vrij dicht bij een glazen wand. Als het beeld De Denker van Rodin bekeek hij de voorbijtrekkende bezoekers. Wat zou hij denken van ons?"

"Met de camera bijna tegen het glas aan om reflecties te voorkomen kon ik deze foto maken. De aap bleef rustig zitten. Hij dier trok zich niks aan van het publiek voor hem. Ik heb enkele foto's gemaakt en bij deze was er op de achtergrond geen storend element, zodat alle aandacht uitgaat naar de chimpansee."

"De foto is gemaakt in kleur, maar achteraf omgezet naar zwart-wit. Heel veel verschil maakte dat niet."

Benieuwd naar de andere inzendingen? Ga naar www.fotogroephaakbergen.nl.

Meer berichten
Shopbox