Glaskunstenares Annemiek Punt (rechts) en haar partner Astrid Vroemisse in de expositieruimte bij Te Lintelo. Foto: Carlo ter Ellen / DTCT
Glaskunstenares Annemiek Punt (rechts) en haar partner Astrid Vroemisse in de expositieruimte bij Te Lintelo. Foto: Carlo ter Ellen / DTCT

Annemiek Punt pakt het dit keer nog groter aan

  Cultuur

BORCULO/HAAKSBERGEN – Nog tot eind januari is de grote tentoonstelling 'Schilderen met Licht' te zien bij Galerie Te Lintelo in Haaksbergen. Zes internationaal bekende kunstenaars zijn uitgenodigd om gezamenlijk meer dan 200 kunstwerken te exposeren.

Atelier-Galerie Annemiek Punt heeft in samenwerking met Galerie Te Lintelo zes bekende kunstenaars voor deelname geselecteerd. Naast werk van de Borculose zelf is er ook werk te zien van George Struikelblok, John Burton, Mari Mészàros, Rachel Daeng Ngalle en Willem van Oijen. In de tentoonstelling is gezocht naar wat deze zo verschillende kunstenaars bindt: zij schilderen allen met licht.

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat deze museale tentoonstelling kunst en cultuur in Overijssel meer onder de aandacht brengt. Een eerdere samenwerking tussen beide galerieën bleek veel publiek te trekken. Annemiek Punt: "Drie jaar geleden hebben we ook samen met Galerie Te Lintelo een tentoonstelling georganiseerd. Toen hebben we maar liefst 10.000 bezoekers mogen ontvangen. En de museale tentoonstelling Schilderen met Licht belooft nóg grootser te worden."

Tot en met 28 januari 2018 kan de expositie in de galerie aan de Haaksbergse Spoorstraat bezocht worden. Hier is tevens de film Beeldend Licht te bezichtigen, over het leven en werk van de Borculose kunstenares Annemiek Punt.

Meer berichten
Shopbox