Harzer zangkanaries verzorgen concert aan Ten Vaarwerkstraat

  Cultuur

Vanuit het clubgebouw van Postduivenvereniging Onze Sport aan de Ten Vaarwerkstraat zullen zaterdag ongetwijfeld mooie klanken te horen zijn. Die dag organiseert de Harzer Zangkanarie Sociëteit Haaksbergen voor de tweede keer een Open Internationale Harzer Zangkanarie Stammen wedstrijd. De dag is van 10.00 tot 15.00 uur.

Enschede - In totaal zijn er 228 zangkanaries ingeschreven uit 5 verschillende landen. Vorig jaar waren er al vogels uit Nederland, Duitsland en Engeland en dit jaar komen daar ook vogels uit Bulgarije en Servië bij.

Voor de liefhebbers van vogelzang bestaat de mogelijkheid om zaterdag vanaf 10.00 uur de Harzer zangvogels te beluisteren. De beste tien stammen zullen optreden en hun concert van vogelzang ten gehore brengen. Iedere stam krijgt ongeveer 15 minuten zangtijd. De organisatie beschikt over twee internationale keurmeesters, die de gezongen toonstukken uitleggen en eventuele vragen beantwoorden.

Na de pauze, om 13.30 uur, worden er een loterij en rad van fortuin gehouden. Dit om de kosten zoveel mogelijk te dekken. Er kunnen onder meer vleespakketten en rollades worden gewonnen.

Meer berichten
Shopbox