Haaksbergse Harmonie pakt eerste prijs in Zutphen

  Cultuur

Mooie klanken, een goede balans, veel karakter en volop sfeer. Alles bij elkaar een goed en verdienstelijk optreden. Dat was het oordeel van de vakjury over de muziekstukken, die de Haaksbergse Harmonie zondag op het concours in de Hanzehof in Zutphen ten gehore bracht. De uitvoering was goed voor 81,83 punten en daarmee was er een welverdiende eerste prijs.

Zutphen - "Dit is een resultaat waar we erg trots op zijn. De muziekstukken zaten er goed in en we hebben gespeeld op ons allerbest. Het is mooi dat het harde werken van de afgelopen maanden beloond wordt met deze prijs. Daar zijn we erg tevreden mee. Het juryrapport laat ook zien op welke punten we ons als orkest nog kunnen verbeteren. Daar kunnen we mee aan de slag."

Dat zegt Patricia Groothuis, woordvoerder van de Haaksbergse Harmonie.

Tijdens een concours zoals dit worden orkesten op verschillende onderdelen beoordeeld. Afhankelijk van het aantal behaalde punten valt er een 3e, 2e of 1e prijs te behalen. 

De Haaksbergse Harmonie kwam uit in de derde divisie en bij het behalen van de eerste prijs hoort automatisch handhaving in deze divisie.

Meer berichten
Shopbox