Greet van Benthem vertelt een groep visueel gehandicapte vakantiegangers over het interessante maakproces van haar glaskralen.
Greet van Benthem vertelt een groep visueel gehandicapte vakantiegangers over het interessante maakproces van haar glaskralen.

Fietsers bekijken Greets kralen met hun vingers

  Cultuur

Het is inmiddels een goede traditie dat visueel gehandicapte fietsliefhebbers in de zomerperiode neerstrijken in Haaksbergen. Met Erve Bruggert als uitvalsbasis maken ze pittige toertochten door Twente en de Achterhoek. Net als vorig jaar was Hennie Kuiper van de partij als voorfietser. Net zo geweldig is echter de medewerking van tientallen plaatselijke vrijwilligers en ondernemers, zoals kunstenaar Greet van Benthem.

Haaksbergen - "Samen maken zij de fietsmidweken tot een succes", laat organisator Dick Hilarius weten. Eind augustus vierde de laatste groep visueel gehandicapten vakantie in Haaksbergen. Eerder waren er al fietsweken gehouden in juni en juli.

Fietsen vormt uiteraard de hoofdmoot van de midweek. Verder zijn samen eten, een drankje doen en gezellig van gedachten wisselen belangrijke ingrediënten. Ook Greet van Benthem van atelier De Tiende Kraal kwam opdraven bij Erve Bruggert. De Haaksbergse vertelde met passie en humor over het boeiende ontstaansproces van haar kralen.

Braille

Bijzonder in dit speciale gezelschap was dat Greet een aantal kunstzinnige kralencreaties liet zien. Op gevoel maakten haar toehoorders kennis met de sieraden, toegelicht met een uitvoerige beschrijving door de kunstenares zelf. Geïnspireerd door de visuele beperking van haar gasten had ze in enkele kralen brailletekens verwerkt.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox