Column Ester Agterbosch: zand in onze onderbroek

  Column

'Het bloedhete weer is een beetje op zijn einde, weer wat makkelijker slapen zonder die verzengende hitte in de slaapkamer. Weer iets meer kleding aan en gewoon weer naar buiten kunnen zonder heftig te moeten zweten. En toch was het fijn, bracht het veel mensen bij elkaar.

"Goh wat is het toch warm en alles is zo droog", werd door velen gezegd en door velen beaamd. Nog nooit waren zoveel mensen het eens met elkaar. Records werden verbroken en de kranten stonden er vol van. Het was code geel. Nee, dan direct maar een windhoos er over heen. En dat in Amsterdam. Er was genoeg om over heen te hozen. Fascinerende beelden trouwens.

Die dag zat ik op Scheveningen. Het waaide stevig, zo stevig dat de kustwacht in grote getale aanwezig was. Dit om alle (s)toeristen van de pier te verwijderen en uit het water te halen. Waaronder ikzelf. Niet in het water, laat dat duidelijk zijn. Maar wel die pier op voor indrukwekkende foto's, waardoor ik waarschijnlijk toch uit het water gehaald had moeten worden.

Dan maar richting de strandtent, waar we hoopten uit de wind te kunnen zitten. Best naïef gedacht, want gezien de hoeveelheid wind was dit niet mogelijk. De zon was duidelijk aanwezig en de combinatie maakte dat we ons buiten op een bank met veel kussens lieten vallen. Een cappuccino en flink wat cava later zetten we koers richting zee. Schoenen in de hand, blote voeten in het zand. De wind raast, snoeft en schuurt. De zee is wild en onstuimig. De zon groots aan het zakken.

Wij rennen als kleine kinderen en proberen te hangen in de wind. Wat komt het gevoel binnen en wat beleven we intens dit moment. We maken foto's, filmpjes om dit gevoel vast te kunnen leggen en tegelijkertijd weten we dat dit niet vast te leggen is. Enkel in onze gedachtes. Die dag was er ook code geel aangegeven. En code geel was het, als we die avond merken dat het gele zand zelfs tot in onze onderbroek terug te vinden is.'

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten