Foto:

Column Ester Agterbosch: AgterBospop

  Column

Donderdag was het zover. In een prachtige camper uit 1972 ging ik met een lieve vriendin op pad naar het festival Bospop in Weert. Wat ik me daar bij voor moet stellen weet ik niet en eigenlijk is het maar goed ook. Want dan was ik wellicht niet of geen drie dagen gegaan.

Maar zonder enige ervaring stapte ik vol goede moed en met heel veel zin in de camper. De reis naar Weert was al meer dan de moeite waard. We trokken veel bekijks.

Op de plek aangekomen moesten we lang wachten voor we het terrein op konden rijden. Eenmaal op de plek aangekomen pakten we uit met een zitje pal tegen de camper aan. We zouden zo weggelopen kunnen zijn uit 'Het schaep met de vijf pooten'. De kunstcyclaam op tafel was de kers op de taart. Na een drankje besloten we te gaan slapen. Zij in de camper en ik in een tentje ernaast. Wat een enorme lange nacht was dat, met veel en harde muziek. En koud dat het was!

De volgende dag zijn we om half vijf op het terrein, waar ik mijn ogen uitkijk. Een enorm podium en daarnaast een heel grote tent. Dat moet natuurlijk ook wel met de grote namen die op het affiche staan. We ontmoeten daar vrienden, waar we uiteindelijk een heel weekend fijn mee optrekken.

Als Matt Simon is afgelopen, lopen we naar de tent voor het volgende optreden. De avond wordt afgesloten met Toto, waar daarna het feest doorgaat in de 24-uurstent.

Zaterdags heb ik het een beetje moeilijk, moe, nat en koud. Maar als uiteindelijk John Fogerty speelt, stroomt zijn energie door mijn aderen. Die nacht wordt het laat. Zondag is de laatste dag en ik voel me beter en beter. We hebben het goed samen, de sfeer is prima, de muziek nog beter, de cocktails vloeien rijkelijk en de zon breekt door. Ik ben een ervaring rijker.

Het was goed en mooi, maar of ik dit weer ga doen? Mijn dochter lacht me uit en zegt: je wordt ouder mama.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten