Foto: PR

Column Ester Agterbosch - Topvrouwen

  Column

De laatste weken was er volop aandacht voor het WK voetbal voor vrouwen. Erg leuk om te zien en zeer verfrissend, vond ik. Dat er door velen werd gezegd dat het geen hoogstaand voetbal was, begrijp ik best wel een beetje. Echter is het wel knap te noemen dat er, ondanks dat het spel niet super was, een finale werd gespeeld door de Nederlandse dames.

Ik vond het vooral mooi dat er zoveel aandacht voor was. Natuurlijk weet ik dat er de afgelopen weken geen concurrentie was van de mannen, dat er geen belangrijke tennisfinales waren, enzovoort. Maar toch goed al die aandacht. En het allermooiste was wel de support die aanwezig was in Frankrijk.

En dan worden ze tweede in een wedstrijd tegen de tot drie keer toe bekroonde wereldkampioenen Amerika. Het grote Amerika, waarin veel aandacht is voor Megan Rapinoe. De activiste, de rebel en de toch ook wel erg goede voetbalster.

Een wedstrijd die na rust niet meer gelijkwaardig was. En eigenlijk wisten we dit al voor de wedstrijd, maar je weet nooit hoe het balletje kan rollen. En daarbij werden onze dames geroemd om hun vechtersmentaliteit. Mooi om te zien hoe teleurgesteld ze waren. Die trots komt wel. Want dat mogen ze zijn.

Zo zijn wij als vrouwen op dit moment erg succesvol in ons kleine landje. Bij het tennis, wielrennen, shorttrack, atletiek en handbal; de Nederlandse handbalheren hebben zich voor het eerst sinds 1961 weten te plaatsen voor het EK! Voor mijn gevoel zijn de sportieve vrouwen een inhaalslag aan het maken en wordt het harde werken nu daadwerkelijk beloond. En de beloning is onder andere de aandacht die deze sportvrouwen krijgen en verdienen. Hoe meer aandacht, hoe meer wij vrouwen voorbeelden worden voor de jeugd.

En oh ja, voor wie het nog niet wist: de Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn dit weekend Europees kampioen geworden!

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten