Foto:

Column Ester Agterbosch: Oppashond

  Column

Ietwat wantrouwend kijkt hij mij aan, als ik met mijn koffertje binnen kom. Met zijn lengte van ongeveer 80 centimeter en een gewicht van 80 kilo is hij prachtig. Nu denkt u zeker dat het een gedrongen mannetje is, maar hij is slank en enorm gespierd. Daarnaast heeft hij een mooie bruine én zachte huid en ogen waar je in kunt verdrinken. Zeker als ze mij af en toe meewarig aankijken, soms zelfs smekend om iets lekkers. Ik kan hem dan niet weerstaan en geef hem dat lekkers, dat binnen de kortste keren naar binnen is gewerkt. De 'hij' in deze is een hond, een prachtige grote hond, waar ik een dikke week op mag passen.

Ik kijk uit naar de lange wandelingen die we samen kunnen gaan maken en de blijheid als ik thuis kom. Als we de eerste avond samen gaan wandelen is er direct al een probleem. Zo'n grote hond kan toch enorm poepen en het zakje was naar mijn mening ietwat te klein. Wat maakte dat mijn hand onder zat en dat terwijl we net met de wandeling waren begonnen. Met het zakje in mijn met poep besmeurde hand zijn we verder gelopen. Bij het water aangekomen, bind ik hem vast aan de boom om mijn hand te kunnen wassen. Smekend kijkt hij mij aan, zo graag wil hij in het water. Maar ik ben er voor die avond wel een beetje klaar mee en loop met hem naar huis.

Het is warm en ik hoor velen zuchten, zo ook de hond. Als ik de volgende ochtend beneden kom om met hem, vanwege de warmte, al heel vroeg te gaan wandelen, kijkt hij mij aan, draait op zijn rug en steekt zijn poot omhoog. Hij is geenszins van plan om van de bank te komen en verwacht dat ik zijn buik kom kriebelen. Als ik wederom vraag of hij mee gaat wandelen, draait hij zich nog een keer om. Het is duidelijk wie er bepaalt.

Een week lang was ik zijn baas of eigenlijk was hij mij de baas.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten