Foto:

Column Ester Agterbosch: Uit het hart

  Column

'Ik leerde iemand kennen, mysterieus en bovendien... een muzikant in hart en nieren en dat liet hij ook graag zien.'

Eigenlijk moet dit 'horen' zijn, maar dat rijmt niet zo fijn. Alhoewel hij enorm fijn rijmt of eerder dicht. Een creatief brein heeft hij. Een vat vol met verhalen, gedichten en prachtige teksten. De verhalen die hij vaak uit zijn duim zuigt en me toestuurt zijn een genot om te lezen. Ze gaan vaak gepaard met een schaterlach en soms een traan, maar dan tranen van het lachen. Alles vanuit zijn hart. Door het sturen van zijn hersenspinsels krijg ik zelf ook allerlei ideeën en verhalen die ik ga schrijven. Zo werkt het vaak. Aangestoken worden door andermans passie.

Andersom kan ook, meegezogen worden in andermans mineur. Daar schaar ik iemand anders zijn of haar verdriet niet onder, want dan kan je er als vriend alleen maar staan. Een schouder bieden en eventueel hulp. Nee, wat ik bedoel is negatief of besluiteloos zijn. Of nog irritanter: roepen dat ze willen, maar het niet doen. Heel vaak blijf je er in geloven en uiteindelijk blijf je achter met de gebakken peren. Naast boosheid en frustratie is er ook heel veel verdriet.

Zo leerde ik ook iemand kennen, niet muzikaal en minder creatief, maar ondanks de afwezigheid van deze eigenschappen, toch ook vreselijk lief.

Een werkelijk prachtig mens die het hart op de juiste plek heeft, alleen deze zelf niet kan vinden. Daarnaast kan hij mij niet vinden, of eigenlijk durft hij mij niet te vinden. In deze besluiteloosheid ben ik erg lang mee gegaan en ik dacht hem te kunnen overtuigen met mijn liefde en spontaniteit. Echter weet ik nu dat aan een dood paard niet te trekken valt. Zo sterk ben ik nu ook weer niet. Het volgen van jouw hart is waar het volgens mij om draait. Dát doen waar jij gelukkig van wordt. En natuurlijk weet ik dat dit niet altijd direct kan, maar uiteindelijk kan het altijd. Als je de lef er maar voor hebt. Als je er maar van houdt, heel veel van houdt....

Ester Agterbosch

Meer berichten