Foto: Foto:

Column Ester Agterbosch: Wachtwoord

  Column

Mijn computer staat vol met foto's en documenten. En ik begin te merken dat de opslag waarschijnlijk een beetje vol begint te raken. Dus met een aanschaf van een externe harde schijf denk ik dit probleem te kunnen oplossen. Het maakt dat ik geregeld achter mijn computer zit om alles uit te zoeken. En zo is het dat ik foto's en documenten tegenkom, waarvan ik het bestaan al weer een beetje was vergeten.

Het is vaak verrassend en brengt me weer terug naar de tijd van de genomen foto of geschreven document. Soms gaat dit gepaard met een lach en soms ook met een traan. Wetende hoe mooi en lastig bepaalde periodes zijn geweest. Aangezien ik enorm veel foto's maak en ook heel veel schrijf en daarbij niets, maar dan ook niets weg kan gooien, maakt het dat ik al een lange tijd bezig ben met uitzoeken.

Nu ben ik op een document gestuit met een wachtwoord. En denk je dat ik het wachtwoord nog weet? Alles heb ik geprobeerd, maar ik krijg het beveiligde document niet open. De titel van het document maakt dat ik het wil openen én wil lezen. Het is een worddocument op een Apple-computer. Het internet heb ik al geprobeerd en daar zijn veel tips te lezen, echter dé juiste tip zit daar nog niet bij. Dus bij deze een oproep aan de experts op dit gebied.

Misschien is het wel beter en of mooier dat het gesloten blijft, om er zelf een mooi verhaal van te kunnen maken. Of juist om iets af te sluiten. Dat zou ik buiten de computer om ook eens meer moeten doen. Sluiten van hoofdstukken en of contacten en niet invullen hoe het zou kunnen zijn of nog meer wàt het zou kunnen zijn. Mijn hoofd niet te breken over hoe en wat. Het met rust kunnen laten, maar dat vind ik nogal lastig.

Om mezelf te beschermen zou het goed zijn juist die hoofdstukken en contacten te beschermen met een voor mij onbekend wachtwoord.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt.

Meer berichten