Column Ester Agterbosch - Verliefde badgasten

  Column

Wat doe je als je heel erg verliefd bent én heel erg jong? Dan wil je het liefst veel en vaak bij elkaar zijn.

Ik sta bij de receptie van het hotel om mijn krantje op te halen, als dat hele jonge stel met de medewerkster van de receptie in gesprek is. Ik blijf een beetje op afstand, maar kan het gesprek goed volgen. Volgens de jongen heeft hij een boeking gedaan voor een speciale kamer, echter hebben ze die niet gekregen. De receptioniste bekijkt de boeking en geeft aan dat er waarschijnlijk iets fout gegaan is.

Dan merkt de receptioniste op dat er maar één persoon op de reservering staat. De jongen begint te stamelen en zegt dat hij hierover contact heeft gehad. Mocht hij nog toeristenbelasting voor haar moeten betalen, dan was dat geen probleem volgens hem. Als er maar één persoon op de factuur zou blijven staan. Ik glimlach om de ondeugendheid en geniet van hun verliefdheid.

Als ik even later ga zwemmen, zijn zij ook in het zwembad. Dicht tegen elkaar aan, waarbij er weinig wordt gezwommen. Naast het stelletje is er ook een oudere dame aan het zwemmen. Die even later een gesprek met mij begint. Of ik wel weet hoe mooi je hier kan fietsen. Ik knik glimlachend.

De oudere dame en haar man hebben een prachtige fietstocht gemaakt. Via de ANWB geboekt, al lang lid, en daardoor wat voordelen. In dit geval een kop koffie en een plak krentenwegge. Ze zwemt al die tijd rustig door en ik complimenteer haar daarmee. "Ach, elke week een uurtje zwemmen", zegt ze.

Als ik uit het water ga, gaat de dame er ook uit. Na het afdrogen pak ik mijn badjas en trek deze aan. "Goh", zegt de dame, "dat is best handig die badjas. Ik durfde dat niet, ik heb mijn kleding bij me." "Doe alleen de handdoek om", zeg ik. Ze kijkt me aan en zegt: "Ach, ze kennen me hier toch niet." En giechelend loopt ze in haar badpak weg.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten